Dokustjärnan var nära att dö

Nalle Knutsson hittad medvetslös

1 av 2 | Foto: KNUT KOIVISTO
"hjärtat strejkade" "Club Goa"-stjärnan fördes medvetslös till sjukhus, han har vatten i lungorna och fick ingen luft. Nu är Nalle Knutssons tillstånd stabilt men han är illa medtagen och stannar på sjukhuset för observation.
TV

Dokusåpaprofilen Nalle Knutsson har tagits in akut på sjukhus.

Artisten vårdas nu för vatten i lungorna.

– Det känns riktigt illa, säger nära vännen Jugge Nohall.

Kjell "Nalle" Knutsson, 62, är en av profilerna i TV3:s dokusåpa "Club Goa". Där har han gjort sig känd för sin extravaganta stil och diviga attityd.

I onsdags kväll fick Nalle Knutsson medvetslös föras akut till sjukhus med andningssvårigheter.

Fick riva upp kläderna

– Nalle hade vatten i lungorna och fick ingen luft. Det var så bråttom att ambulanspersonalen fick riva upp hans kläder för att kunna hjälpa honom. Så nära var det att det gick riktigt illa, säger Nalle Knutssons vän och parhäst Jugge Nohall med tårar i ögonen.

Enligt Nalle Knutssons manager Marianne Berenskiöld fruktade hans närmaste för hans liv.

– Hjärtat strejkade som följd av att han inte fick någon luft, och hans tillstånd var mycket kritiskt. Både jag och hans familj var helt förstörda, säger hon.

Enligt Jugge Nohall märktes det redan under inspelningen av "Club Goa" i Indien att Nalle Knutsson hade problem med lungor och hjärta.

– Han sade att han började känna sig sämre, var ständigt andfådd hostade mycket. Jag märkte på honom att han inte mådde bra, säger han.

Nalle Knutssons tillstånd beskrivs nu som stabilt, men dokusåpaprofilen ligger kvar på Södersjukhuset i Stockholm under helgen för observation.

Hemligt projekt

– Nalle är illa medtagen, men på bättringsvägen. Han har flyttats från intensivvårdsavdelning till en lugnare viloavdelning, säger Jugge Nohall.

Nalle Knutsson och Jugge Nohall jobbar på ett än så länge hemligt projekt tillsammans. Något som nu måste skjutas på framtiden.

– Men det skiter jag fullständigt i. Det viktigaste är att Nalle blir bättre, säger han.

Vatten i lungorna - kan bero på hjärtsvikt

Martin Söderström

ARTIKELN HANDLAR OM