”Jag kopplar av i kvinno- kläder”

Nye Robinson-profilen Ehrling Wahlgren: Det ökar min smidighet

1 av 2 | Foto: HENRY LUNDHOLM
svällande muskler Bodybuildern Ehrling Wahlgren är tveklöst årets starkaste Robinsondeltagare. Han är också en av de största personligheterna. För att koppla av använder han kvinnokläder. – Folk tror inte jag är klok, men jag är så maskulin att det är sjukt, säger han.
TV

HELSINGFORS

Ehrling Wahlgren, 58, är den starkaste och äldste deltagaren i nya "Expedition: Robinson".

Hans brokiga liv rymmer både världsrekord i tyngdlyftning - och stunder i kvinnokläder.

– Jag bär dem för att öka min smidighet, säger han.

I dag startar inspelningarna av "Expedition: Robinson" i Malaysia. Och redan har en av deltagarna utmärkt sig som ovanligt färgstark.

Ehrling Wahlgren från Ystad var på 1960– och 70–talet en av Nordens mest kända kroppsbyggare och slog världsrekordet i tyngdlyfting 1969.

Låg skadad

– Jag är den största kroppsbyggaren som någonsin funnits i Skandinavien, säger Ehrling Wahlgren till Aftonbladet under en mellanlandning i Helsingfors på väg mot Malaysia.

För två år sedan skadade han sig allvarligt under en uppvisning och vårdades i respirator och fick genomgå flera operationer. I januari i år kunde han äntligen komma i gång med träningen igen – och sökte sedan till "Expedition: Robinson".

– Jag ser det här som bra pr. Jag är även författare, sångare och föredragshållare, säger han.

Förutom fysiken är den mentala träningen viktig. Under kroppsbyggartävlingar i USA för drygt 30 år sedan fick Ehrling hjälp av en koreograf som uppmanade honom att bära kvinnokläder under träningen, för att förbättra sina poser på scen.

– Vi började i trikåer vid en balettstång. Jag reagerade när han föreslog detta men under tävlingarna måste man vara smidig som ett lejon och stark som en tjur, och när man tränar i kvinnokläder förändras motoriken.

Än i dag händer det att Ehrling bär kvinnokläder.

"Sjukt maskulin"

–Det är bara vanliga kläder, inga konstigheter, men jag gör det inte direkt offentligt. Jag kan koppla av på ett annat sätt i kvinnokläder men det är bara en liten del av mig. Liksom träning och att förkovra mig är en annan.

Han förstår att folk höjer på ögonbrynen.

– Folk i min närhet tycker inte att jag är klok men jag är så maskulin att det är sjukt. Jag behöver det här för att väga upp bilden av mig själv precis som kryptonit behöver neutraliseras, säger Ehrling och ler.

Tidigare:

Linda Hjertén, Tobias Lindner