Robban: Vi ska vinna i "Robinson"

Dokustjärnan reser till Malaysia för att slåss om plats i tävlingen

1 av 4 | Foto: JERKER IVARSSON
Hej då Sverige! 11.05 Robban och Anna på väg in i säkerhetskontrollen på Arlanda. Malaysia här kommer vi.
TV

Tredje gången gillt.

Nu satsar Robert Andersson allt för att vinna årets "Expedition: Robinson" -tillsammans med flickvännen Anna.

-Det här blir vår förlovningsresa också, säger han.

Så sent som i april hävdade han att det var slut på de mediala upptågen. Men svenskarna har inte sett nog av Robinson-Robban Andersson. I går dök han upp som en av de sex personer som nappat på TV3:s tävling om två platser i årets "Expedition: Robinson".

Försten vinner

Klockan 08.47 gick startskottet på Söder Mälarstrand i Stockholm. Då gällde det för deltagarna att snabbast, och för egna pengar, ta sig ner till Mersing, Malaysia. De två personer som först lyckas överlämna sin amulett till Robert Aschberg där nere kommer med i expeditionen.

-Det här är grymt. Jag gör det av två anledningar, dels vill jag ta revansch och vinna, dels är det här min och Annas förlovningsresa, säger Robert Andersson.

Om han lyckas blir det hans tredje kamp i "Robinson". Och han har redan en ny pakt på gång-tillsammans med flickvännen.

-Väl på plats på ön kommer Anna ta av sig förlovningsringen och sedan låtsas vi att vi inte känner varandra. Då kan vi smida planer i hemlighet som gör att vi kammar hem vinsten, säger Robert Andersson.

Även om han själv blivit sponsrad med 10000 kronor av en sportbutik i Norrland blir äventyret dyrt för paret. Resan ner visar sig kosta över 24000 kronor för dem ihop.

Alla är välkomna

Trots alla tidigare skandaler och sitt något skamfilade rykte kommer TV3 och Strix inte att försöka stoppa Robert Anderssons medverkan.

-Nej, det är reglerna som gäller. Påven eller Robinson-Robban -den som kommer först får platsen, säger Robert Aschberg. Jag värderar aldrig deltagare. Men Robban är ju en färgstark herre.

Inte heller producenten Frida Åberg på Strix räds skandaldeltagaren.

-Nej, det är inget som vi inte klarar av att hantera. Visst kan deltagarna komma att slå bakut men man kan ju faktiskt rösta ut folk också.

De tävlar om platserna:

Hans tidigare "Robinson"- eskapader

Tobias Lindner, Karin Lindstedt