Gustafsson: Det kan vara det sista jag gör

Komikern riskerar sin karriär för julkalendern

TV

TJOLÖHOLM

Robert Gustafsson medverkar i julkalendern för första gången.

Men den folkkäre skådespelaren fruktar att ”En decemberdröm” kan bli det sista han gör.

– Risken finns att det här blir slutet för min karriär, säger han.

Foto: ROLF ANDERSSON
Rakt in i härdsmältan Robert Gustavson gör julkalender-debut i "En decemberdröm" - med blandade känslor. "Julkalendern är ju en av svenska folkets absolut största hackkycklingar", säger han.

I årets julkalender ”En decemberdröm” spelar Robert Gustafsson den tomteaktiga karaktären Chefen i underjorden. En smågalen typ som styr över en underjordisk värld som drivs av människornas tårar.

Räknar med stryk

Det är första gången Robert Gustafsson medverkar i en julkalender –en debut som görs med blandade känslor.

–Det är en jätterolig produktion, men egentligen borde jag vara livrädd. Julkalendern är ju en av svenska folkets absolut största hackkycklingar och ger man sig in i en sådan här produktion kommer man automatiskt att få stryk, säger han.

Varför då?

–När det kommer till julkalendern består Sverige av nio miljoner tv–experter. Det är ju så av tradition att det är ett program som analyseras och kritiseras till döddagar. Nu har jag kastat mig in i härdsmältan och vem vet, om det går dåligt kanske det här innebär slutet för min karriär.

”En decemberdröm” behandlar stora känslor och frågor om skuld, svek och kärlek.

–Den är kanske inte avsedd för de absolut yngsta barnen, inte för att den är otäck utan för att den är ganska skruvad. Men det tycker jag inte är så konstigt. SVT har väl inte gjort en julkalender enbart för små barn sedan ”Teskedsgumman”, säger Robert Gustafsson.

Tältprojektet nästa

Inspelningarna av ”En decemberdröm” avslutas i dagarna i Göteborgsområdet och därefter koncentrerar sig Robert Gustafsson helt på ”Tältprojektet”.

–Nu ska vi fila färdigt på manus och sketcher. Det ska bli jättekul att komma ut igen, säger han.

”En decemberdröm” börjar sändas i SVT den 1 december.

En drömvärld

Läs mer:

Martin Söderström