TV4 lottar ut sommartorp

”Total torp makeover” nytt inslag i storsatsningen ”Stadskampen”

1 av 2 | Foto: ROLF PETTERSON
Tittarna kan vinna torp – direkt i tv.
TV

Nu tar TV4 upp kampen med hemmafixaren Ernst.

I sommarens nya satsning ”Total torp makeover” lottar kanalen ut ett nyrenoverat torp i sju olika svenska städer.

Enligt vad Aftonbladet erfar är satsningen en del av tv-serien ”Stadskampen” som gör comeback i sommar. Med tuffare tävlingar och Idol-paret Peter Magnusson och David Hellenius som programledare.

I varje program ska TV4 lotta ut ett uppfräschat sommartorp till en av tv-tittarna - och det är stadens invånare som ska renovera det.

Vecka på sig

Renoveringen leds i varje stad av en kändis. Vilka det blir är inte klart, men han eller hon ska peppa den lokala befolkningen att göra sitt yttersta för att stadens torp ska bli seriens finaste.

En vecka har de på sig och lördagen efter ska torpet vara klart för utlottning. I direktsändning blir en lycklig tv-tittare nybliven torpägare.

”Stadskampen med David och Peter” ska enligt uppgift till Aftonbladet besöka sju svenska städer, från premiären i Luleå i norr till säsongsavslutningen i Visby. I finalen kommer tv-tittarna att rösta fram vilka de tycker lyckats bäst med renoveringen.

Letar efter risiga torp

Enligt vad Aftonbladet erfar letar TV4 just nu efter halvrisiga och eftersatta torp till sommarens program. För att ha chansen att vinna något av torpen köper man en lott och ringer in till programmet på lördagarna.

TV:4:s programchef Anders Knave vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter och hänvisar till presskonferensen i morgon (läs i dag).

- Vi kommer att presentera alla uppgifterna för programmet i morgon. Jag får återkomma då, säger Knave.

”Stadskampen med David och Peter” har premiär i juli.

Här är städerna där du kan bli ny torpägare

Joacim Persson

ARTIKELN HANDLAR OM