TV4 gör ny lotto-show

Nu kan du bli miljonär på din adress

1 av 2 | Foto: Peter Kjellerås
succélotteri I programmet, som redan gjort stor succé i Nederländerna, vinner deltagarna på sina adresser. Mark Levengood sitter i styrelsen för föreningen bakom programmet.
TV

Snart kan svenska folket vinna pengar på sina bostadsadresser.

I höst lanserar TV4 ett nytt stort lotteriprogram där deltagarnas lottnummer är kopplat till vilken adress de bor på.

Programmet har redan gjort stor succé i Nederländerna.

Det nya lotteriprogrammet som har premiär i TV4 i augusti går ut på att deltagarnas lottnummer är kopplat till deras postnummer och bostadsadresser. Och det är inte bara deltagarna som kan vinna pengar, även deras grannar kan kamma hem storkovan.

Storsatsning

Producenten Rolf Sohlman som arbetar med projektet på uppdrag av Svenska Postkodföreningen bekräftar till Dagens media att lotteriet ska sändas i TV4 i höst och att han har hjälpt lotteriet i egenskap av konsult, men alla övriga detaljer överlåter han till TV4 att förmedla.

Lotteriet ska bli ett stort underhållningsprogram och har en budget på 40 miljoner kronor.

Levengood inblandad

Bakom lotteriprogrammet står Svenska Postkodlotteriet som arrangeras av Barncancerfonden, Rädda Barnen, Världsnaturfonden och den ideella organisationen Svenska Postkodföreningen, där den före detta ministern Ingela Thalén är ordförande och Mats Augurell och Mark Levengood är ledamöter.

Ingela Thalén säger till Aftonbladet att det har varit förhandlingar med olika tv-kanaler och vet inte hur långt man har kommit.

- Men det borde vara bestämt vid det här laget eftersom det ska skickas ut pressutskick i början av juni, säger hon.

Oklart om ”Bingolotto”

Huruvida det nya lotteriprogrammet kommer att ha något att göra med ”Bingolotto” eller rent av ersätta ”Bingolotto” är det ingen som vill uttala sig om.

Niklas Lövkvist, tidigare presschef för ”Bingolotto”, numera konsult åt Svenska Postkodlotteriet, vill inte kommentera tv-programmet överhuvudtaget.

Men det måste ändå vara bestämt vid det här laget eftersom presssen, enligt Ingela Thalén, ska informeras i början av juni?

-Det får stå för henne i sådana fall, säger Niklas Lövkvist.

Aftonbladet sökte i går TV4:s programchef Anders Knave utan resultat.

Josefine Elfström

ARTIKELN HANDLAR OM