Settman tar över ”Så ska det låta”

TV

Han slog igenom med gällivarehäng i ”Ronny & Ragge”. Nu ska Peter Settman leda ett av Sveriges absolut populäraste underhållningsprogram ”Så ska det låta”.

– Jag ska försöka leda programmet på mitt eget sätt, och då blir det nog en hel del humor, säger Settman i ett pressmeddelande.

Foto: svt
Tar över efter Peter Harryson.

Nu står det klart vem som får axla Peter Harrysons roll i "Så ska det låta”. Inspelningarna börjar i höst och serien kommer att sändas under våren 2006. Det blir den elfte säsongen av ”Så ska det låta”.

Tror starkt på Settman

- Jag är naturligtvis väldigt glad över att få Peter Settman som programledare. Jag är övertygad om att hans glädje, energi och professionalism kommer att bidra till att programserien befäster sin position som SVT:s mest framgångsrika helgnöje, säger Hans Rosenfeldt, nöjeschef på SVT Fiktion.

Oklart med pianisterna

Vilka pianister det blir är fortfarande oklart.

– Det gäller att få fram två personer som synkar på bästa sätt med Peter. Förhoppningsvis blir den nya trion lika folkkär som dess föregångare, fortsätter Hans Rosenfeldt.

”En riktig utmaning”

Settman, som just nu är aktuell som programledare för SVT:s sommarunderhållning ”Sommarkrysset” räds inte den prestigefyllda uppgiften.

- Jag tycker att ”Så ska det låta” är ett fantastiskt roligt program. Jag var själv med nu i våras och det var väldigt kul. Det är en riktig utmaning att få leda ett av Sveriges populäraste underhållningsprogram.

Settman inledde sin tv-karriär 1991 tillsammans med Fredde Granberg och Gila Bergqvist i SVT:s sommarprogram ”Sommarlov”. Där fick vi för första gången se honom som raggaren ”Ronny”. Därefter har karriären bara rullat på, med allt tyngre uppdrag.

2004 ledde han ”Melodifestivalen” tillsammans med Ola Lindholm och Charlotte Perrelli.

Han var även exekutiv producent för Melodifestivalen 2005.

Läs också

Teresa Tingbrand

ARTIKELN HANDLAR OM