TV3 startar samlags-tv

Programchefen: ”Vi är redo för det här nu”

1 av 2 | Foto: KATRIN JAKOBSEN
SNART I TV I höst satsar TV3 på sex i tv. Kanalen ska visa vanliga svenskar som har samlag – och sedan ska experter ge dem råd för att förbättra sitt sexliv. Personerna på bilden har inget med tv-programmet att göra.
TV

Guppande täcken var bara början.

Nu ska vanliga svenskar ha samlag – i TV3.

– Vi kommer filma det på ett smakfullt sätt, säger kanalens programchef Camilla Clarke.

TV3 satsar på sex i höst.

Ett av kanalens vapen i kampen om tittarna blir ”Under täcket” – ett program där vanliga svenskar har sex i tv.

–Det är ett program där par med problem kommer att få råd och hjälp av experter och rådgivare för att förbättra sitt sexliv, säger Camilla Clarke, programchef på TV3.

Värmekameror filmar allt

I ”Under täcket” kommer tittarna att få följa deltagarnas samliv in i minsta detalj, och kamerorna följer med ända in i sovrummet.

–Vi kommer att skildra sexet på ett väldigt smakfullt sätt. Vi kommer till exempel att filma med värmekameror, och kommer absolut inte visa något helt naket, säger Camilla Clarke.

”Inte utlämnande”

Ni kommer att filma folks sexakter. Var går gränsen?

–Vi kommer absolut inte att gå över gränsen. Gör man bara det här programmet på rätt sätt så kommer det inte att kännas för utlämnande.

”Under täcket” bygger på den brittiska tittarsuccén ”Sex inspectors”, och på TV3 är man inte rädd att ämnet ska vara för kontroversiellt.

”Det ligger i tiden”

–Visst kan det vara uppseendeväckande, men jag tror att vi svenskar är redo för det här nu. Många par har problem med sexlivet, och det ligger i tiden att ta tag i det här, säger Camilla Clarke.

Vem som kommer att leda programmet och vilka relationsexperter som kommer att medverka är än så länge oklart.

”Under täcket” börjar sändas i TV3 i höst.

Martin Söderström