Så tycker ni läsare

Eftersnack i kväll: ”Stå upp”

TV

Kvällens Eftersnack behandlar TV4-dokumentären ”Stå upp” om kvinnliga komiker och om det finns en skillnad mellan manlig och kvinnlig humor.

Här kan du läsa vad ni läsare tycker om ämnet. Ge gärna din egen åsikt! Sidan uppdateras löpande under kvällen.

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen om ”Vetenskapsmagasinet” på vår chatt!

Välj Öppen kanal och sedan Tv-rummet.

/Eftersnacksredaktionen

-----

Anna Manheimer

Jag tycker absolut att Anna Manheimer ar sveriges roligaste kvinna, aven om det har varit tyst ifran henne pa det senaste.

/Lyla Andren

-----

Jag håller med föregående mailare.Vart är Annika Andersson på listan? Hon är ju väldigt populär och skitrolig!! Och hur rolig är Ann Westin tex. Det finns för dåligt med kvinnliga roliga ståuppare.

De flesta roliga kvinnorna är mer i film/Tv och teater branschen känns det som.

/Ullis

-----

Varför räknas Susanne Reuter upp överhuvudtaget - får inte hon färdiga manus ?

Jag har aldrig skrattat åt henne i varje fall.

De som är roliga är väl de som skapar humorn själva.

/Peter

-----

Visst är det kvinnligt att vara rolig och att ha humor! Kvinnor har i alla tider skämtat sig igenom sina erbarmerliga liv fast männen inte har fattat det! I många fall har nog sinne för humor varit nödvändigt för själsfriden...!

/Mamma mu

-----

Det roligaste humor programmet är ju lätt Stockholm Live. varför har ni inte med det som ett alternativ? Där sitter man och asgarvar åt allt och alla. Där får väldigt många komiker chansen att visa sig. Det är det ultimata humor programet. :D Jag skrattar inte ngt spec manligt eller kvinnligt skämt. Jag tror det har mer om vilken humor man gillar. Det har med personligheten att göra, inte könet.

/Maria

-----

Typisk manlig vits...

- Vet du vad världens minsta passagerarfartyg heter?

- näääe

- M/S Vagina, tar endast en passagerare åt gången , bagaget hänger utanför...

/Ploysan - som har hört den alltför ofta

-----

Tycker att tjejena nästan är bättre än killar!!! Skämten inte så råa..killar lite grymmare idag i alla fall..Anna-lena Brundin har jag sett live 1997 på ICA i Västerås...hon var suverän i 2 timmar!! Så henne håller jag på, sedan Babben!! Kvinnor skämtar väl mycke om sig själva...Anna-Lena gjorde det har jag för mig..

Mvh Alois i Västerås

-----

Humor är svårt -- med mycket få undantag blir det bara pinsamt trams -- vuxna människor som gör bort sig på scen. Undantagen är männen Lenny Bruce, Victor Borge, Dave Allen och Hasse och Tage, och kvinnorna Sally Philips, Doon MacKichan och Fiona Allen (i "Smack the Pony"). Största skillnad: kvinnorna är betydligt mera nyanserade och subtila än männen. Gäller dock enbart de här uppräknade. Ståuppkomiker (med undantag för Bruce) får mig att rodna av skam för att jag tillhör samma släkte.

/Alf

-----

Problemet med att diskutera humor och komiker är det att det i stort inte finns några riktigt roliga i Sverige att nämna. De manliga gör mest bara fysiska skämt vilket väl är lite kul ibland men det krävs som inget för det. Det är väl skillnaden mellan manliga och kvinnliga komiker, för resten av rutinen är densamma för båda könen. Det enda man hör är "Har ni tänkt på hur [stereotyp/känd person] gör/är bla bla bla, visst är det konstigt?". Tycker de borde insett att vid det här laget har alla sett Seinfeld.

Nu kanske det finns några som faktiskt är roliga på riktigt som man missat på grund av att man bor ute i ödemarken. Det är i alla fall denna bild jag fått av det som visas på svensk tv.

Sedan för att få slut på diskussionen så finns det faktiskt två sorters humor, den som är kul och den som inte är kul. Jag bestämmer vad som hör till vilken kategori.

// John

-----

Det finns för många allvarliga svenska kvinnor utan självdistans, tacka vet jag kvinnor från Skottland som har en underbar humor och inställning till livet

/Lasse

-----

Vem är Sveriges roligaste kvinna?

Varför var inte Laila Freivalds med bland kandidaterna?

/TS

-----

Nej, jag anser INTE att det är någon skillnad. Fattar inte varför ni alltid tar upp sådana här saker hela tiden. Aftonbladet bidrar jätteofta till att befästa fördomar. Tydligen har folk ett jättebehov av att dela in saker och ting i fack, men det har inte jag. Människor är individer och mellan individer olika. Vad man skrattar åt är individuellt - inte könsbaserat.

Men jag antar att det sexistiska folket i det här landet kommer att rösta fram att det är så. Det är väl bekvämast att tro att män är från Mars och kvinnor från Venus.

Mvh

Benita Beckman, Brunflo.

-----

Sveriges roligaste kvinna är Lena Frisk från Malmö.

Så urdåligt att man inte kan rösta på henne!!!!!!!

/Sven Helander

-----

Visst är det skillnad på kvinnlig och manlig humor!

Dessutom kan kvinnor skratta åt mäns skämt om kvinnor - en sorts skämt som är och alltid har varit vanliga - men män kan inte skratta år kvinnors skämt om män...

/Mona

-----

Det är skillnad på tjejer och killar. Tjejerna är mer råa och vågar driva med politikerna och vårt samhälle, de är rakt på sak. Killarna går oftast omvägar de nästan fjäskar för byråkraterna. Tjejerna driver med kontorsråttorna och byråkraterna, vågar säga vad de tycker och tjejernas snack går inte av för hackor. Många killar av stå upp killarna gör sig oftast till. Det finns undantag men de är mycket få . Har jag rätt eller fel? Låt höra.

/Berndt

-----

FINNS DET NÅGON MANLIG HUMOR ???????????

/Svegi

-----

Det finns inga roliga kvinnor!

Kvinnor är oftast roliga när de driver med sin kvinnlighet. kvinnor är roliga när de är "okvinnliga". Ur ett manligt perspektiv är humor könlöst, så länge det inte blir kvinnligt. Då blir det helt enkelt inte roligt... Vem är sveriges roligaste kvinna? Tycker de flesta på listan är jävligt roliga, men många är också typiskt okvinnliga! Tror tyvärr att p.g.a samhället kan manliga komiker vara manliga, men som kvinna kan du inte vara för feminin. Om du inte driver med det. It´s a mans world.

/feminist-Lugga

-----

Ja det är stor skillnad på kvinnlighet och manlighet över huvud taget, men vad det gäller humorn så känns det som att den kvinnliga sådana är mer skrikig och hysterisk, medans den manliga är mer ironisk?.

Det är den uppfattningen jag har i alla fall?.

MVG

/Go boys go! =)

-----

Typisk manligt kul

Fråga: Varför fejkar kvinnor orgasm?

Svar: De tror vi bryr oss.

Män tycker den är kul

/Sven

-----

Annika Andersson är roligaste kvinliga komikern!!

/Pernilla

-----

Ni har glömt den roligaste.

Nämligen Annika Andersson!!!!

mvh

Hasse o Tage

Eftersnack: