Så tycker ni läsare

TV

I kväll tuffar den sextonde säsongen av ”På spåret” igång. Vem vill du se som tävlande? Håller programmet fortfarande eller har det gjort sitt?

Gör din röst hörd på Eftersnack! Mejla in din åsikt!

Här kan du se vad ni läsare tycker. Sidan uppdateras löpande under kvällen.

Tack för alla mejl!

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen på vår chatt!

Välj Öppen kanal och sedan Tv-rummet

/Eftersnacksredaktionen

-----

Oerhört bra musiker (Västkusten fortfarande bäst) och roliga programledare men huvudpersonerna i burarna var lite mattare än vad jag hade önskat!

/Magnus Andersson, Uppsala

-----

Jag är 14 år och tycker att det helt klart är ett av de bättre programmet bland allt skit som visas på TV, även om det är sällan jag kan svaret någon fråga. Det är bra med lite intelligens, det behövs verkligen i högstadieskolorna, tro mig - jag vet. En sak som är intressant är att när Aftonbladet hade en omröstning om hur många som gillar Paradise Hotel svarade 80% att de inte gjorde det. Nu svarade istället 80% att han som hyllade På Spåret har rätt. Det säger lite grand om vad svenska folket egentligen tycker är bäst...

//Martin

-----

På spåret är en höjdpunkt i TV-hösten. Dess vinnande recept är skärpta människor med humor och seriösa kunskapsfrågor.

/Johanna BÅ

-----

det är ju det trevligaste programet som finns varför tror ni så många tittar på det . måste ni finna fel på allt??????

/Jan Erik

-----

Kör vidare!

Trevlig fragetävling som man själv kan delta i. Ibland lite töntigt men det tror jag att de flesta kan överse med. Olivia Svensson verkar vara en person som i likhet med de flesta kultursnobbar inte har speciellt mycket till övers för vanliga människors tycke och smak. I jämförelse med Robinsson eller Big Brother är detta program enligt min mening en höjdare. Tittarsiffrorna talar sitt eget sprak sa naturligtvis haller programmet för ytterligare en säsong.

/GoWa

-----

Lite långsamt, men håller nog en säsong till.

/Birgitta

-----

Äntligen en roligt programm,duktiga spelarna och programledarna!!!!

/Maria

-----

hejsan....jag tycker på spåret är ett väldigt lättsamt och trevligt underhållningsprogram..detta program håller måttet länge än...programledaren och domaren är underbara att lyssna på...deras lättsamma skämt....man blir glad i hela kroppen.....tack för ett bra program.

/ROGER I HALLSBERG.

-----

Jag kan bara berätta att jag inte ens lyckades hålla mej vaken igen hela programmet! Somnade efter Istanbul-frågorna. Så speciellt underhållande kunde det inte ha varit!

/Katta

-----

Svar till Leffe: Jag tror nog att du sov i början av programmet! Kolla på reprisen så ser du att Holms medtävlare visst blev presenterad. Jag tycker att deras sketcher är lite väl dumma, och att Hellberg oftast ”spårar ur” och glömmer texten. Annars är det ett trevligt program, och som sagt: Geografi är vi nog lite dåliga på.

/Bokbindaren

-----

På Spåret är mycket underhållande och är ett program som jag har sett fram emot

/Lars-Göran

-----

Det är klart att har man ett sådant sätt att uttrycka sig på och ett så otroligt torftigt språk som den där Ölivia så kan man ju inte få ut någonting av ett kultiverat program som På Spåret.

Man måste ju vara lite allmänbildad själv också. Själv klarade jag de flesta frågorna utom de som gällde rocknusik. Ofattbart att man kan arbeta som journalist med ett sådant språk.

Ett annat program som gör mig vansinnig är detta "Hej Baberiba". Hur kan folk sitta och se detta som påminner om klassens timme på mellanstadiet. Hade det varit i min ungdom hade de åkt i fängelse för majestätsbrott. Ingenting får vara heligt längre - inte ens vår fina kungafamilj!

/Sven Torvansson

-----

Att den här "debatten" om ett vanligt oförargligt TV-program för så mycket utrymme och blir uppförstorat är befängt med tanke på hur mycket annat, betydligt mer relevat det finns att skriva om. För övrigt är den här debatten ganska symptomatisk för hur Aftonbladet har blivit på senare år, en utveckling som b la unge herr Virtanen lett, och som nu även JOA verkar ha hakat på. Det är ett evigt polariserande i svart och vitt med klatschiga kommentarer.

På spåret är ett bra program, punkt slut.

/Christian

-----

Klart att det håller minst en säsong till! Jag och min sambo, båda mellan 50 och 60, har sett fram mot detta och även många i vår omgivning har uttryck sin glädje att det ska börja igen. Att få se många av dessa underbara människor igen, tänker på Björn Hellberg som vi saknade så förra säsongen men för den skull ska ingen skugga falla över Karl-Jan! Sedan har vi ju ett orakel till, Stefan Holm. Att han kan hoppa höjd vet ju många men han är ju lika duktig för att inte säga fantastisk i detta program??.Helt Underbart ju!

Låt detta leva i frid och klaga inte så förbannat!!!

/Gunben.

-----

Härligt att programmet är tillbaks !! Skönt att slippa Höa-Höa .... Domarn är bäst !! Kul lördagsunderhållning ...

/Heavy

-----

Jag hoppas verkligen att På Spåret får finnas länge till. Det är det klart bästa av alla frågeprogrammen i TV. Roligt att Björn Hellberg är tillbaks. Han och Ingvar Oldsberg passar så bra ihop. Tack också till alla trevliga deltagare.

/Arne Lövquist, Skellefteå

-----

Börjar bli tjatigt, ganska trist och tycker nog att det är dags att lägga ner programmet.

/Annemarie

-----

En lördagskväll på TV ska vara rolig, spännande och medryckande.

På Spåret, lyckades med det rakt motsatta, vilket jag tyvärr måste konstatera. Jag som sett fram emot programmet blev oerhört besviken.

Ravellis ära 1994 ska inte förstöras av hans deltagande i detta program.

Ravelli ska vi minnas som straffräddaren, inte han som trodde att Ystad var Warzawa. Låt oss slippa pekoralerna, det är bara de inblandade som tycker att de är roliga.

/Gun

-----

På spåret är precis vad jag vill se nu. Jag är så urbota less på alla tv-program med en massa "wannabees" som inte kan någonting annat än att se bra ut på ett konstlat sätt.

Det här programmet är småintelligent och fångar ens nyfikenhet på ett bra sätt.

Det finns massor av smarta ungdomar som gärna ser sånt här istället för annan dynga. Tv-kanalerna har också ett ansvar för att leda in oss tittare på vettiga stigar i djungeln av fördummande, tidsslösande skitprogram. Låt oss slippa fler dåliga såpor och satsa pengarna på smart-tv!

Ord och inga visor från Maria

-----

Ett av SVT:s bästa program och långkörare. Håller i många år till. Björn Hellberg är bara sååå bra och Ingvar Oldsberg är den perfekte programledaren för denna typ av frågesport där det dessutom är jättekul för tv-publiken att själva vara med och gissa resmålen och försöka bräcka de deltagande lagen på frågorna om resp. städer.

/Kalle

-----

Ja det håller minst en säsong till! Jag en äldre man men vet att många med mig i min omgivning ser fram mot detta ska det ska börja igen. Björn Hellberg äntligen tillbaka igen, denna underbara man, ljuvlig att skåda och lyssna på. Min sambo och jag, vi båda mellan 50-60 år njuter av att se dessa människor, klart inte alla, vi har ju våra favoriter såsom Stefan Holm, denna enormt kunniga man. Ingvar Oldsberg börjar ju bli gammal, programmet likaså men vi och många med oss ser ändå fram mot en ny säsong med dessa ”goa” människor! Låt detta leva och klaga inte på att det är gammalt! Viktigast är ju att vi tittare trivs!

/Gunilla

-----

Hej! Jag tycker att på spåret är underhållande och lärorikt.

Jag väljer detta program framför många andra.

/Margaretha

-----

I dagens samhälle är det ett av de få programmen att se där man inte måste förnedra varandra. De medverkandes intelligens är på en nivå som vida överstiger medverkande i program av typ dokusåpor.

/Göte

-----

Byt ut det till ngt bättre/roligare.

/Robert

----

Det bästa på TV

/Wrolf

-----

ett alldeles lysande program.Med två profiler som kan leda ett program.Det är aldrig fel att lära sig saker om orter och personer.Ett mycke underhållande program.Har ej missat er än ett par avsnitt.(det finns ju repriser ).

mvh.Anders i Falkenbers.

-----

Definitit håller programmet i många år till.

Jag ser det inte varje gång men jag vill värna om "våra" mycket trevliga och underhållande program som inte har reklampausser .

/Jocke, Tacksam licensbetalare

-----

dem ska ut....sparka dem alla

/Annie

-----

Hade verkligen sett fram emot "På spåret" i kväll men vad händer, inga roligheter, stelt och trist samt mycket stor skillnad på lagens kunskaper. Man satt nästan och somnade och så dessa pekoraler som nog bara de inblandade tycker är roliga. De har spelat ut sin roll. På spåret, har absolut en framtid men då med en annan domare, låt honom skriva deckare och referera tennis och släpp för faan inte fram honom som sångare, vilket hänt någon

gång tidigare. Fram med lag som innehåller Hoa, Hoa-typer, eller Robert Gustavsson, Annika, ja de som är med i andra komikprogram på tv. Ta med en sådan slagfärdig person i varje lag och någon som kan mycket men ändå har svada. och se till så att lagen är samspelta, kan skämta tillsammans men ändå har en vilja att vinna. Låt på spåret fortsätta att vara en seriös tävling men med många skratt. Det svenska folket behöver skrattet. I kväll skrattade jag inte en enda gång, jag skämdes och rodnade ibland över programmets och deltagarna stelhet. De enda som får godkänt är orkestern!

/Roland Fors

-----

Bort med självgoda Oldsberg! Byt ut honom! Han presenterade inte ens den nya kvinnan som tävlade tillsmmans med Holm!

Uruselt!

/Leffe

-----

Kanonbra för oss vanliga människor. Mycket trevlig och lättsam underhållning samt som också är fortbildande på ett underhållande sätt. Trevliga deltagare som Stefan Holm m fl

/GO

-----

På spåret!

Helt klart TOPPEN. Ingvar och Björn gör programmet till en klass för sig. Ser fram mot denna lördagsunderhållning i stället för dessa såpor som visats senaste tiden.Intressant och informativt från de olika resemålen med dessa frågor. En mycket bra satsning från SVT.

/Hasse Z i Linköping

-----

Jag tycker det är tråkigt att de så många gånger glömmer att ge de rätta svaren när lagen i burarna missar.

/Bengan

-----

Vi tycker det är trevligt att "På spåret" börjar igen. Vi är många finlandssvenskar som

följer med programmen i Sveriges TV och det här hör till ett av de bättre underhållningsprogrammen.

Ledig, trevlig stämning. Bra gjort!

/B&B från Helsingfors

-----

jag tycker att det är bra, mycket kundskab och belärende för oss som tittar på,Stefan är fantastik. Bra O och H.

Hälsn. Rita

-----

Varför inte istället låta Ingvar Oldsberg köra "Oldsberg för närvarande"

som va´jävligt roligt

/Ramis

-----

Jämfört med många andra s.k. familjeprogram som går ut på att man ska sitta passiv och glo på vuxna som leker barn är På spåret bra. Det är kul att hänga med på resan och testa sig själv. Och alltid lär man sig något.

/Ahlman

-----

Det är toppen att På spåret har kommit tillbaka. Skitkul. Halleluja!!!

Äntligen ett vettigt program. Lär Er geografi svenskar, det är ni dåliga på.

Hälsningar

Margareta

-----

Snack! På spåret är trevligt och roligt och är väldigt allmänbildande på samma gång. Visst kan alla program ha sin tråkighet men det hör ju programmen till. Satsa på flera program som På Spåret. Än skit program som inte lär en något!

/Fredde

-----

Programledarna är mycket erfarna och underhållande. Gästerna väljs med omsorg, och det märks.

Intelligent underhållning då den är som bäst!

/Thomas Karlsson, Tumba

-----

Det är ju klasskillnad i jämförelse med all annan smörja, som Paradise hotel o Idolskiten, men det är väl det den där Olivia(vem är det?) tittar på.

/P

-----

Jag tycker att tåget skall köra ännu ett bra tag. Blev glad när jag läste i programmet att detta startar IGEN.... Oldsberg och Hellberg är ett radarpar.

Programmet är BRA........

/Laila

-----

Det här kallar jag för program. Lättsamt, folkligt, okonstlat och allmänbildande. Kan aldrig bli tjatigt. Snarare allt mer efterlängtat. När program av det här slaget kritiseras är personen ifråga fjärran från behovet av en lättsam, oförarglig och trevlig lördagkväll.

/G-mark Motala

-----

Programmet är väldigt bra. För 16 år sedan fattade jag inte vad mina föräldrar såg för underhållningsvärde i "På Spåret"

Nu är jag 31 och nu fattar jag.....

/The Kaiser

-----

På spåret är ett utmärkt program och man lär sig hela tiden något nytt. Hon på klick visar bara hur lite man behöver kunna för att skriva i nöjestidningar. Hade hon sett något avsnitt av på spåret hade hon sett att sedan flera år är det inte enbart järnvägsresor i programmet utan bil och båtresor.

Idag hittade jag dock ett fel, ottomanska riket och östromerska riket är samma sak.

Jag har följt På Spåret sedan första omgången och jag tycker bara mer och mer om programmet ju äldre jag blir. Ibland ser man var de är på väg genom att man åkt där själv

/mattep74

-----

Det skulle slutat redan innan det börjat!! Totalöken till program, sämre får man leta efter!

/Bolle Ringholt

-----

Kul program men varför tar man inte in helt nya tävlande när det nu är en ny säsong. Stefan Holm har vi ju sett så många gånger tidigare och det måste väl finnas någon annan i hela Sverige som kan ta hans plats. Dessutom har han ju tidigere varit så överlägsen så man förstod redan i inledningen att hans lag skulle vinna och därför fanns det ingen spänning i kvällens program. Det har varit likadant tidigare - samma tävlande år efter år. Man blir trött på dem. Nej, in med nya intressanta personer som kan sätta lite sprätt på programmet.

Hälsningar fam E.son / P:son

-----

Varför så negativt om ett program allt behöver väl inte vara dokusåpor.hela tiden Hederliga frågeprogram fram för mer sånt mindre dokussåpor som jag tycker är rent fördummande i på spåret kan man ju till och med lära sig något är det Fel?

/Mikael Lindås

-----

Dom som klagar på spåret - byt till en annan kanal - Du har väl flera att välja på.

Allvarligt - fantasin tryter tydligen - kom med bättre förslag eller sluta gnäll!!!

/Rolf Kga

-----

Programmet har och har alltid haft ett högt underhållningsvärde!

Programmet är dessutom allmänbildande!

Programledarna är kompetenta och håller mycket hög klass!

De har stor humor och bjuder på sig själva!

En TV-produktion som håller så Ingvar vill hålla på med att underhålla svenska folket i etern!

Med vänlig hälsning

Lars Söderström

-----

Hôj!

Låt Björn Hellberg låna Robinson-Robbans helrör, styla Katarina Mazetti, Suzanne Axell m.fl damer så silikonimplantat åtminstone kan misstänkas.

Detta för att balansera jobbigt frossande i kunskaper och locka den allt kräsnare yngre publiken.

Vänl. JAT

-----

Jag tycker på spåret håller fortfarande, men den store profilen saknas, ja vem då? Jo HOA- HOA självklart.

/Bosse Värmlänning

-----

På spåret är ett trevligt program. Klart bättre än, förnedringsTV i form av såpor som vänder sig till den mentala lägre nivån.

/TdÅ

-----

Naturligtvis håller programidéen ännu en säsong. Kluriga frågor, duktiga tävlande som man försöker mäta sina kunskaper emot men tyvärr inte lyckas alla gånger. Ingvar och Björn ett bra par önskar dock att Björn kommer fram lite mer med sin "torra" humor som inte alls är så torr. Göran och Kent ett lyft musikaliskt sett.

/Albo

-----

Suck...Olivia säger att hon "inte förstår upplägget". Nähä, prova med att titta en gång, Olivia, och förstår du fortfarande inte då säger det nog mer om dig än om programmet...

/Lars

-----

På spåret är inte bara underhållande utan dessutom lärorikt/allmänbildande. Givetvis delar inte en trend-bimbo som Olivia Svenson den uppfattningen ty historie- och geografikunskaper är inget som behövs i den ytliga mingelvärlden!!

/Bengt Nygren

-----

Jovisst ska på spåret fortsätta

/Herbert

-----

Programmet är till för att hålla den familjeinterna kampen vid liv i en lättsmält omgivning.

Programmet och programledarna är svårt att klara sig utan.

Hälsn Göran Hugosson, Umeå

-----

Jag tycker att På Spåret är ett underhållande och trevligt program. Olsberg och Hellberg gör ett bra jobb. Hoppas programmet fortsätter många år till.

/Jonny Persson, Halmstad

-----

hhhhhhhhhhhhhhhhhheeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjaa-

aaaaaaaaaaaaa på spåret.

/Tratthammar

-----

På spåret - ett tuff-tuff-tåg som spårat ur för länge sen!

På spåret är ett föråldrat underhållningsprogram.

En begåvad publik tvingas titta på ett järnvägsspår någonstans i världen. Kul? Nä knappast. Lärorikt - skulle inte tro det. Satsa på ett seriöst underhållningsprogram, kreaktivt, nyskapande och utvecklande med inslag som kan varieras mer än ett järnvägsspår.

Programledaren är urusel. Jag har stor respekt för att det ska finnas underhållning för äldre - men äldre människor vill väl också se något nytt ibland? Det är respektlöst att utgå från att den äldre målgruppen inte är mer krävande i sitt val av underhållning än så. Och så roligt om hela familjen - ung som gammal kunde se samma program en lördag - det är ganska sällsynt idag!

/LV

-----

PÅ SPÅRET är det allra BÄSTA TV-programmet !

Det är det enda TV-program som gör att man längtar till att sätta sig framför burken.

mvh

Familjen Lindberg

-----

Oldsberg är bra men resten har man sett till leda....

Hälsningar

Lennart Eriksson

-----

Jag har ännu inte sett första avsnittet av på spåret men det verkar som om den där Oliva Svensson aldrig sett ett enda avsnitt så hon ska bara vara tyst och inte tycka något alls. Vill hon inte se det så finns det andra kanaler och program för henne. Sen går det också bra att använda den där knappen som det står on/of på. Väldigt användbar knapp.

/Soffresenären

-----

Nästan alla i Sverige vet vem Ingvar oldsberg är men vem är

Olivia Svenson. Det säger allt om på spåret.

/ROFFE.

-----

Hejsan!

Självklart ska På Spåret fortsätta! Björn Hellberg är ju allid mysig,charmig och ödmjuk. Oldsberg är ok han med och man ser att dom har kul ihop, sånt smittar av sig på publiken. Jag hoppas att även Lennart "Hoa Hoa" Dalgren kommer att delta i något program.

A-C i Vbg.

-----

Programmet på Spåret är ett mycket trevligt o underhållande program.Särskilt nu när den ordinarie Domaren är med igen. Vi ser fram emot alla avsnitten. Lycka till.

/Erik från Degerfors.

-----

Släng dig i väggen och gå ut och mingla, Oliva Svenson har helt fel tror säkert att hon är trendig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tänk att inget är bra för dessa bimbos som alltid skall sticka ut kolla istället tittarsiffrorna och läg locket på!!

/Håkan Bergvall

-----

Hellre På spåret än någon ny jävla dokusåpa eller matlagningsprogram!!!

/Göran K.

-----

Det är roligt och lärande för de som läser och litar på recensenter att se att de har så totalt olika uppfatting. Personligen så tycker jag att det är ett trevligt progarm i lagom tempo. Så sdet bästa är nog om recensenter lägger av med att tycka offentligt om sin egen smak därför att vad

recensenten tycke är ganska trivialt för åskådaren. Det vore nog bättre att åskådarna tycker och recensenter tydligare framför att deras åskikt om ett program endast är en åsikt och inte något annat.

/Olle Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM