Blossom blir årets julvärd

TV

Blossom Tainton Lindquist blir årets julvärd i SVT.

Det presenterades på en presskonferens nu på morgonen.

Foto: SVT
Blossom Tainton Lindquist

– Det trodde ni inte, va?, sa hon när hon mötte pressen.

– Det är en stor ära, jag vet hur mycket julvärden i SVT betyder för alla som tittar på TV den kvällen, säger hon om sitt hedersuppdrag.

Blossom Tainton Lindquist är bland annat känd som vinnare av Melodifestivalen och som programledare för SVT:s hälsoprogram Toppform.

– Blossom kommer att bli en utmärkt julvärd. Under tre säsonger har SVT:s tittare mött henne i Toppform och blivit delaktiga av hennes värme och sprudlande glädje, trots att hon med hård hand sett till att vi både rör på oss och äter bättre, säger Leif Jakobsson, programdirektör på SVT.

Under december är Blossom aktuell med julshowen ”Stjärnklart”, men det hindrar henne inte från att tillbringa julaftons kväll tillsammans med SVTs tittare. Hon är glad över att få vara med och sprida lite lugn mitt i julruschen:

– Jag älskar det andliga och fridfulla, men har svårare för stressen och kommersen som ofta föreligger julen. Vi har glömt bort varför man ger och vad man får. Julen handlar om att dela med sig – och att vara julvärd i SVT är mitt sätt att bidra, att få vara sällskap till så många människor denna högtidsdag.

Linda Kling, Sara Åkesson