”Ingen styling i världen hade fått mig mer intresserad”

”Soffipropp” köpte sin lägenhet trots fula väggar och sprucket tak.

TV

Vad är ditt knep för att göra lägenheten finare? Vad tittar du på när du ska köpa? Tror du att homestaging ger ett högre pris?

Mejla och säg vad du tycker - vi lägger ut mejlen vartefter de kommer in.

Jag tycker inte alls att lägenheten blev bra. De pratar om att skapa en känsla hos kunden som att "här vill jag bo", men det enda stället dem lyckas med det är på balkongen. Alla andra rum är som utställningsmontrar, det finns ingen personlig känsla, inget som talar till dig. Att sedan mycket av det som görs är amatörmässigt förbättrar inte. Att måla en vägg utan att göra något åt underlaget eller att klistra fast lappar på kakel, skapar något som inte är riktigt, det är inte kvalitet och som köpare skulle jag bli mycket besviken att upptäcka att det jag trodde fanns där inte finns. Kan man inte göra ett kvalitativt arbete, ska man inte göra det alls, det är att skjuta sig själv i foten.

/JMF

-----

Hej

påminner om hästhandlare som gav hästen arsenik för att den skulle se bra ut, eller bilhandlare som fuska till bilen så den såg bra ut till man kom runt hörnet. ´

SKOJERI med DRAG AV BEDRÄGERI

m.v.h Leif Pettersson

-----

Styla en fastighet?

Städa och gör snyggt. Få det att se hemtrevligt ut. Mer behövs inte. Kunden skall förhoppningsvis köpa fastigheten och inte det som finns i den. Styling kanske skulle kunna behövas i svåra tider. Men det är lätt att sälja bostäder nu när räntorna är låga, och man har ofta flera spekulanter som är med och trissar upp priset. Jag såg bara bitar av TV-programmet i kväll. Men kan man påstå att man tjänat 750 000kr eller vad det var, tack vare att man stylat till det lite??? NEJ!!! Om man hade testat att sälja utan styling och fått ett bud som understeg det man fick vid styling, då kan man se om man tjänat eller ej.

Mina föräldrar sålde sin villa hösten 1999. Villan var värderad till 900 000kr.

På grund av att det fanns två som verkligen ville ha villan, slutade det på 1 260 000kr

UTAN STYLING.

Joppe

-----

Jag är absolut för homestyling!!

Tycker det är ett bra sätt att visa spekulanter hur just de kan bo där.

Det värsta som finns är väl när folk visar upp en stökig lägenhet...?

Iaf enligt min mening..

Hade jag haft visning/försäljning av mitt hem hade jag absolut anlitat homestylare, dels för att de lyckas göra allt det där som jag själv kanske inte lyckas med, dels för att jag vill visa upp hemmet från sin bästa sida!!

Och lite mer pengar i fickan hade väl ingen sagt nej till..? :)

Hälsn inrednings-tokiga Rebecka

-----

Efter att ha gått på några visningar konstaterade jag att vissa av lägenheterna skulle definitivt behövt lite homestaging, mest bara för att det folk inrett med var gräsligt fult! Men efter att ha sett femmans nya program har jag ändrat mig. Jag tyckte i princip att allt var för krystat(Ja vi ställer en cykel i köket!). Sen fick vi ju inte veta hur mycket den hade gått för om det INTE gjorts en homestaging, av egen erfarenhet så vet man ju att ALLA lägenheter kan bli enormt mycket dyrare. Och en lägenhet i centrala Stockholm är det väl inte så konstigt om en hel del slåss om? Det intressanta vore att se en budgivning före och en budgivning efter!

När jag köpte min lägenhet så var det för att jag såg potentialen, i det spruckna taket, de fula väggarna, gamla köket och slitna fönstrena så kände jag att den här var min. Ingen styling i världen hade fått mig att bli mer intresserad. Men jag är glad att den lägenheten inte var homestagad eftersom då hade den tydligen blivit hur mycket dyrare som helst och då hade den inte blivit min!

I grund och botten handlar det väl oftast om en sak egentligen? Läget. / Soffipropp

-----

När jag kommer till ett hus eller lägenhet där allt ser perfekt ut och väldigt tillgjort blir jag misstänksam: "Vad är det de försöker dölja?". Tyvärr för alla homestyling-fantaster så tillhör jag kategorin köpare som nästan enbart kollar efter fel som kan kosta ordentligt om man inte upptäcker dem. Måla och tapetsera om kommer jag ändå att göra i samtliga rum inom ett par år så det vill jag inte betala för, i synnerhet inte när det inte är mina egna val. Det roliga är också att de säger att värdet går upp på huset/lägenheten. Hur vet de med säkerhet det? Det kan ju faktiskt inte sälja samma hus både stylat och ostylat till samma köpare vid samma tidpunkt och samma förutsättningar. Visst kan man sälja ett tomt hus, då kan man se sig om ordentligt utan att behöva flytta på allt som står ivägen som man som erfaren husspekulant faktiskt gör. Jag köpte faktiskt ett helt tom hus. Det brukar sägas att "Köparen skall kunna se sig själv i miljön", hur ska det gå till för ni säljer väl inte möblerat och jag skulle inte tro att vi har samma smak.

/Tobbe

-----

Mitt knep är inte ett knep. Jag fräschar upp lgh. medan jag bor där. Uppdaterar konstan, håller rent, tar fram målarpenseln när det behövs el. när jag vill förändra. Det behövs inga så kallade " experter", lite sunt förnuft och viljan att ha snyggt omkring sig.

Mona

-----

Hej! Först vill jag säga varför varför kommer allt från USA har inte vi svenskar några egena ider längre nästan alla dom här programmen som går nu på tv har sitt ursprung från USA + att dom är reklamonriktade.

Jag är 65 år och under mina år har jag hafft ett antal lägenheter och hus jag köppt, när jag tittat på dessa så är det grundstommen och möjligheterna att göra om det efter mina behov vid den tidpunkten som varit av viktiga. Kann aldrig tänka mig att nogon från homestyling skulle kunna göra detta. Dom program jag sett av homestylig är så ytliga och fördummande sammt nervärdernde så om ni kommit till mig skulle ni snabbt avisats med risk för efterkrav av den nye köpparen.

J-E-T

-----

Jösses vilket tjafs det har blivit om det här! Ingen gnäller ju för att man tvättar, städar och fräshar upp en bil som ska säljas. Eller förutsätter folk att de blir lurade så att det är OK?

Som säljare är jag ju intresserad av att få ut så mycket som möjligt för mitt objekt. Att påstå nåt annat är bara hyckleri. I så fall skulle man väl sunka till lägenheten eller huset så priset blev lägre och sedan må bra för att man inte "lurat" någon...

pelle

-----

Hej

Färg! är knepet. Och att sedan "hålla färgen" i ett rum. Ett varmt rum: rött, guldockra och grönt ger fest. Ett lugnt rum:olika järnoxid grå nyanser på dörrar och fönsterbågar och "porslinsblått" + vitt i textilier.

Ett läckert rum: Lavendelblått. Speglar som tar in ljuset från fönstren. Vitt är ingen färg och inte alls inbjudande på alla dörrar fönster och golvlister. Byta ut alla fula standardhantag på dörrar och fönster. Hallen skall vara varm och vacker så att du genast känner dig välkommen hem.

L. Segerfalk

-----

Hur lägenheten är färgsatt och inredd spelar mindre roll. Det absolut viktigaste är läget. Därefter tittar jag på potentialen i lägenheten, utrymme, förvaring, storleken på rum och flexibilitet vad gäller möblering. Kök och badrum är viktiga. Den avgörande frågan är om underhåll behövs. Helst ska stammarna vara bytta, speciellt om badrum och kök är nytt man vill ju inte riva ut allt om det ska bytas stammar, och föreningen ska ha ordnad ekonomi. Naturligtvis är också förhållandet månadsavgift och pris viktigt. Homestyling eller homestaging gör säkert sitt vid en försäljning, främst borde det tilltala folk som inte har så bra koll, som bara ser till det visuella vid visning. Stylingen står jag för själv, inget jag skulle betala för.

Thomas

-----

ett hem med en snygg sittriktig soffgrupp och den bör då passa till det övriga i vardagsrummet fram med sittriktiga möbler och snygga ljusa färger bort med rya mattor dammet finns det nog av. ett hem utan tavlor och växter är en öken tomhet inget liv. ett vardagsrum skall se snyggt prydligt ut heltäckningsmattor fy men det har tyvärr kommit tillbaka. ett hem skall det råda trivsel i behövs det vara mycket prylar i v rummet? köket? arbetsrummet bör man hitta pärmar snyggt och pryligt uppställt eller?

mvh berndt.

-----

Det är löjligt med styling! Allla som går i bostadsköpartankar borde väl kunna se och bedöma hur ett hus/en lägenhet ser ut utan styling. Och väd händer när stylingteamet valt gröna väggar – som jag avskyr!!! Skulle jag sälja skulle jag inte styla alls.

”Lisa-Flisa”

-----

Att beställa home styling var det bästa vi gjort i min familj. Vi skulle sälja vårt hus, men köparen hoppade av och vi hade redan flyttat i det läget.

Huset var helt tomt och mäklaren var helt förtvivlad, hon sa "jag kan inte sälja ett tomt hus".

Vi bad mäklaren lösa det där och resultatet blev en rätt ordentligt högre köpeskilling. Det vi gjorde var i stort sett lite fix i hörnen, fräscha dyra lånemöbler och lite större växter.

Väl investerade pengar tycker vi, även om det inte var direkt gratis.

Fam Gustafsson, Stockholm

-----

Herregud vilket bondfångeri!

Och otroligt vad folk är blåsta.

Självklart är det trevligare att köpa ett objekt som ser lite fixat och fint ut. Men att färgen knappt hunnit torka är väl snarare en varningssignal.

Om folk är så inavlade att dom tror att huset eller lägenheten är bättre eller finare eller värd mer bara för att någon ställt dit lite dyra designmöbler - då förtjänar dom att betala ett par miljoner för ett hål i väggen.

Christer

-----

Förutom att det självklart skall vara rent och snyggt, är det inte helt fel med fräsha blommor OCH!!! att det doftar gott... När vi bytte hem i Schweiz och visade upp våra dåvarande hem bakade jag alltid mjuk pepparkaka.... det gjorde att det dels luktade gott samt att det gav en hemtrevnads känsla... :-)

Anna-Maria

Läs också