”Det luktar konspiration”

Signaturen ”Anonym” tror att resultatet var uppgjort. Hur låter ditt Eftersnack?

TV

Vilket program tittade du på i går kväll – ”Idol” eller ”Riket”? Varför? Blev rätt person utröstad i "Idol"? Vad tycker du om härskaren i "Riket"?

Här kan du se vad ni läsare tyckte.

Äntligen åkte Jens ut. Han är inte dålig, men han är ingen idol. Idol hade Ola varit, men tyvärr försvann han. Hur det nu kunde gå till. Men i kväll var Sibel helt klart bäst. När hon sjöng Celine Dions låt, så rös jag. Hon har anpassats sig jätte bra i varje tema. Hon sa ju, att rock är inte hennes grej men hon gjorde det ju kanon. Fick kanon recensioner av juryn.  Hon är en artist, helt klart. Men min andra favorit är Agnes. Hon är kanonbra också, men Sibel visade ikväll att hon är ett strå vassare. Sebestian är ju också bra, men Sibel är bättre.

Faxilur.

-----

Kräv att de redovisar rösterna!

Snälla Aftonbladet, hjälp oss få fram sanningen. Jens var dömd på förhand oavsett hur vi tittare röstade.

Skam!

/Lisa

-----

Idag hände det.

Jens åkte ut och det sved i hjärtat att se hans tårar bakom det blygsamma leéndet.

Är ni nöjda nu, ni som bara har klagat hela veckan över att han inte åkte ur Idol?

Jens har nått som de andra i idol inte har, ödmjukhet.

Släpper du en skiva så köper jag den utan att tveka!

Kramar Nina

-----

Jaha det är ju helt uppenbart att vi måste införskaffa en ny tv. Swartling sitter och säger att Sibel är "Sveriges bästa sångerska", då är det helt klart fel på högtalarna på våran tv. För om det nu är så att hon är bättre än, för att nämna några Carola, Jill Jonsson & Helena Paparizou?

Det tror inte vi iaf. det handlar nog mer om Swartlings kärlek som blir allt mer tydlig, hela programmet tappar ju sin charm då hans omdömen om Sibel haglar ur munnen vecka efter vecka.......

/Mange & Hellan

-----

härligt att jens fick lämna med flaggan i topp! tycker bara att det är synd att inte fler kan se hur bra han är:-/ hoppas att man får höra mer av honom i framtiden..

är det förresten bara jag som somnar av tristess när agnes sjunger?

/Charlotte

-----

Jens är ute ur leken.

Vinner Sibel blir jag ledsen, arg och besviken. Hon sjunger inte så bra som alla säger. Visst, hon sjunger bra, men inte SÅ bra. Jag hörde falsksång minst 4 ggr ikväll.

Och hennes personlighet stämmer inte överens med bilden hon försöker ge oss - jag går inte på den lätta. Därför skulle jag bli grymt besviken om hon vann.

Vinner Sebastian blir jag inte lika ledsen, arg och besviken. Bara lite, eftersom jag FÖRMODLINGEN kommer tröttna på honom dirket. Varför? Därför att han aldrig förändras! Han sjunger likadant! Han rör sig likadant! Jag skulle inte stå ut att se och höra det i radion och på tv. Det räcker med att se honom i Idol, då har man sett ALLT. Jag tror inte att han kan/kommer utvecklas mer. Booooooring!

Agnes. Hon har förändrats - iaf i MINA ögon. Hon har en otroligt djup röst, och den är sjukt underbar att lyssna på! Hon är vacker som en sommardag, jag skulle spela in hennes musikvideos och spela upp dem - om och om och om igen.

Vinner inte hon, då vet jag inte vad jag gör. Sibel och Sebastian - bra, men Agnes är bättre. Hon kan utvecklas mer.

-Sångpedagog, precis som alla andra här inne. -Yeah right.

-----

Denna säsongs Riket är det bästa jag har sett i Tv Historiens Reality Såpor, kan knappt bärga mig till nästa avsnitt.

Äntligen något värt att titta på och betala tv licens.

/Martin

-----

Sibel - Vilken röst??..Fantastiskt

Sebastian - Han är en riktig entertainer

Agnes - Har störst stjärnstatus

Jens- Ryker inte Jens ikväll så kan de lägga ner idol

Max en röst per abonnent så slipper man fjortismyglet!

Toffe

-----

Det luktar konspiration, speciellt när det står på TV4.se flera minuter innan ens röstningen avslutats, att rösterna räckte inte för Jens.

Svenska folket begär en förklaring, och att TV4 redovisar siffrorna.

Eller betalar tillbaka alla pengar som de svenska folket har slösat, på något som tydligen inte ens räknas.

Mycket dåligt utav Tv4 och BMG!

//Anonym

-----

Blev ledsen när Jens åkte ut.

/S.S

-----

Riket, nääää

Lägg ner eländet, vi är redan tillräckligt dumma.

JayEl

-----

Helt omöjligt att Jens fick minst röster! Skandal! Det är redan uppgjort vem som ska vinna.

/Per

-----

Riket kan nog bli lite spännande och GUD vad skönt att slippa den förb.... reklamen som annars håller på och bryter..

Mike

-----

Riket kan nog bli lite spännande och GUD vad skönt att slippa den förb.... reklamen som annars håller på och bryter..

Mike

-----

Nä fy vad ledsen jag blev när han sa Jens. Det kom som en chockvåg!

Jag hade verkligen hoppats på att operation rädda Jens skulle hjälpa

honom!

GO JENS! FORTSÄTT MED MUSIKEN NO MATTER WHAT!!!

/// jens fangirl

-----

Mycket märkligt att Jens åkte ut som har mest procents röster i vem som är favoriten.....Skumt?

/jungfrun

-----

Men åhh....

Bra att Jens åkte, men samtidigt lite sorgligt! Men jag håller på Agnes!/ Malin

-----

Vad fan är det här?! Jens skulle ju inte åka!

Hoppas att Agnes äntligen får åka nästa vecka!!

- Nicke

-----

Idol - Äntligen!!!

/Mats

----

ÄNTLIGEN!!! åker packet ut

/Robin

-----

Idol Dominerar ju. OCh Sibel dominerade ikväll något sanslöst. Hon sjunger som en gudinna, jag ryser i soffan när hon sjunger, helt OUTSTANDING ikväll.

Om inte Jens blir utröstad ikväll så kan ju alla som sitter o förstör genom att rösta på honom lägga ner. Det är så tråkigt, han sjunger bra, men han är ingen idol och är så sanslöst mycket sämre än dem övriga.

/ Gotha

-----

Man ska rösta mellan något som pågått ganska länge (Idol) och som naturligtvis har tittare som följer programmet, med något som visas för första gången!! Det är väl klart att de som börjat se på Idol vill fortsätta se på detta! Om det vore tvärtom, så kanske resultstet skulle vara annorlunda än det blir nu.

Frågan var: "Vad väljer du ikväll" - Det borde finnas ett tredje alternativ: Inget av dem. Nog för att det inte är särskilt bra program på TV ikväll, men det alternativet borde finnas med.

Karin

-----

jag håller med. protestera mot att vi som inte gillar något av programmen inte har ett alternativ att rösta på..../ Samantha

-----

jag röstar på dig sibastianduär bäst!!!!!!!!!!!!!!!

/Britta

-----

I watched the Swedish Idol through MSN with a friend's webcam. I just wanted to say; Sibel is amazing. With a little help she could go FAR. Hehe, even tho this Jens isn't the best singer, I have to admit he's got a heart melting smile. If I could vote, I'd vote for Jens and Sibel.

Good luck to you two!

/Kay

-----

Lätt!

Sebastian och Sibel är bäst!//Erik och Kerstin

-----

Jag vill bara säga att Agnes.. du är en STOOOR idol, även Sibel och Sebastian... Ni Är IDOLER.

Inget snack.. Första gången jag haft rysningar i kroppen var låt ni framförde..Att du Agnes är så ung märks inte.. Du är sååå stor i mina öron och ögon. Sibel.. vilken röst du har.. Som Kirsti.. jag har haft tårar i mina ögon. Ni är bara sååå bra.

// Jessika

-----

Självklart IDOL!!

Patrik Pastuhoff

-----

faaaaaaan. det har blivit helt bättre i året! älskar härskaren!

/Ulf

-----

Sorry -har inte tittat på Riket. Jag har lyssnat på Idol. Har aldrig hört något bättre än Agnes.

/"pappa"

-----

Sebastian VAR bra, för några veckor sedan. Han blir bara tråkigare och tråkigare och inse; idag var han usel! U2 låten var okej, men James Blunt gjorde han inte rättvisa. Agnes, håll dig till soul, rösten funkar inte till något annat. Sibel, åh...ballader är hennes grej! Jens, lyssna på hans röst! Han har en röst som knäcker. Tyvärr är engelskan knagglig, men killen är bara 17 år! Jens är en stjärna. Och juryn...till och de måste juhöra att Jens inte är så dålig som han är. Vaddå lovprisa de andra till och med när de gör usla framträdanden bara för att få ut Jens...skäms!

// Nilla.

-----

SIBEL sjunger arslet av Agnes vilken dag som helst. Sebastian var superhet som vanligt. Åker inte Jens ikväll så gråter jag.

Stina

-----

Jag tycker att Sibel är bäst och bara lite gran Agnes Sibel är en syper star jag lovar jag undrar vilken land hon kommer ifrån och om hon är muslim? Men ijala fal är Darin bäst I lov darin jag är död kär i han jag har allt om han hehe lycka till Sibel puss puss på dej:

Av Lindita!!!!!!

-----

Jens var jättebra idag

/SS

-----

idol är en självklarhet, då sebastian leker sig igenom kvällens program som vanligt. hela ditt paket trollbinder mej, you're an extra ordninary person, it's true.

tilda.

-----

Jag  tyckte riket borjade bra . Häftig härsakare .  men kanske för elak .. han fick ju känna av lite hat när han röstade ut en av de fattiga .. oj oj det räknade nog ingen med .. Hoppas på en bra fortsättning

--

Birgit

-----

Nej, jag har fått nog av Agnes nu och hennes tät-i-näsan röst, hoppas verkligen hon åker ikväll, hon blev ju inte framröstad av tittarna till att börja med, det var ju juryn som var envisa. Sebbe...rycker fortfarande på axlarna när han sjunger... eller är det nacken?

Go operation rädda Jens!

/Jens fan vid första ögonkastet

-----

Agnes har en rejält härlig röst. Hon får ju inte falsktoner när hon lägger på mer krut, det blir bara mer klang i rösten då. Skönt att lyssna till, man behöver inte vara nervös för att det ska bli falskt helt plötsligt, för det blir det inte.

Heja Agnes och Sebastian – hoppas på er två i finalduellen!

//Emma

-----

Det finns inget annat val för mej. Spänningen i Idol är på topp, 4 extremt skickliga artister är kvar, och jag bara hoppas på att mina favoriter är de två som står i finalen om två veckor (Jens och Agnes).

Varje vecka ser man fram emot att få höra Sebastian bryta sitt rock-mönster, höra Sibel sjunga helt rent hela låten igenom så att håren reser sig i nacken, höra Jens med sin sammetsröst smickra sig in i ytterligare några tonårshjärtan och höra Agnes utvecklas från en lite grå tonårstjej till en fullfjädrad kvinna..

Och varför ska alla vara så hårda mot Jens?! Han sjunger fantastiskt (blunda och lyssna på Jens resp. Sebastian i kvällens framträdanden och hör skillnaden i känsla...)

//Philippa

-----

jag tycker att sibel är bäst o kommer att vinna idol .hon är bäst..

/Sirpa

-----

Härskaren äger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

/Simon

-----

Jens,

du är en mycket fin artist

med en skön utstrålning

och ödmjuk personlighet.

Din röst är jättehärlig

och den speglar verkligen

en helmysig kille.

Lyssna inte på dumt skvaller

eller ondsinta människor

- de är bara avundsjuka.

Lycka till med sångkarriären,

Skärgårdsfamiljen

-----

Men nu e det verkligen dags för Agnes att åka hem... Jens har ett sjukt charmigt leende, Sebastian e bara allmänt het och Sibel sjunger grymt braa!!!  DE SANT

//Milla

-----

Hej!

Ikväll var Riket helt klart vinnaren! Riket bjöd på allt man vill se en fredagskväll. Allt från spottloska till en kvist... SVT har gjort en suverän dockusåpa - och valt helt rätta personer. Jag ser fram emot att se programmet resten av vintern. TV4´s Idol var bara tråkigt och segt.

///Rasmus

-----

Om jag väljer något så blir det Idol. Riket, är för mig okänt, men det lutar åt att det blir ingendera, jag går nog och vaxar bilen i stället?

/Arek

-----

Om inte Jens åker ut kommer jag dissa idol snart, det har redan åkt ut för många bra. Jag har inget emot Jens så och tycker han är ok men alltså, han är inte bäst av dom som är kvar så det är hans tur. Sen förstår jag mig inte på alla folk som bara sympati röstar, bara för att han har haft så många emot sig eller bara för att han är så charmig typ. Rösta efter röst och utstålning!! Och Jens är inte dålig men det är verkligen hans tur nu!!

De andra tre äger totalt, alla.

/mth

-----

Bäst ikväll? Sibel. Hon sjöng skiten ur alla.

Men roligast var Khirstis hår. Kishti, håll fingrarna borta från eluttagen i fortsättningen.

/Ebba

-----

kräv trdje valet

jag håller med Anders, Martin och Carin: kräv att vi får ett tredje val vid alla omröstningar= bryr mig inte eller inte intresserad så att man kan se hur många som inte bryr sig. Man kan ju tro att alla som tittar på TV är idioter som orkar bry sig om sådana nonsens-program. Protestera....

Chrisse

-----

Idol så klart.....

Sebastian är BÄST, BÄST,BÄST sen kommer Agnes

Förstår inte hur Jens kan få vara med.... han e ju så MESIG!

Charlotta

-----

Först några ord om jurun. Denna Kisthi - hon är bara FÖR MYCKET. Hennes omdömen är för det mesta så röriga att man inte fattar VAD HON MENAR  - när hon sedan avslutar med tårar klarar man inte mycket mer. Jag anser att Clabbe är den mest sakliga jurumedlemen. Dom andra två ligger någonstans mittimellan.

Av kvällens artister var återigen Jens sämst - jag är säker på att han ej klarar sig denna gång. Av övriga artister var de kvinnliga bäst - berömmet för Sebastian förstår jag mig inte på .- han var dock mindre sprattelgubbe i kväll jmf med tidigare.

Ben

-----

Omg Sibel

Vilken otrolig röst hon har. Utan tvekan åker Jens ut.

/Indie

-----

Sibel är tråkig. Hur många fredagar i rad ska hon få beröm för samma uppträdande? Det låter likadant, från början till slut. Väldigt ensidigt och utan någon vidare botten i rösten.  /maria

-----

Hej jag heter Sara och älskar Idol Sibel,Agnes,Jens,Sebbe

vill krama alla LYCKA TILL

-----

Vad i herrens namn gör Jens och Sibel i Idol?? Vinner inte Sebastian så ska jag bojkotta hela skiten.Kommer Sibel och Jens spelas i radion så tänker jag byta radiokanal! En människa med mindre utstrålning än Jens, det finns nog inte på hela planeten. HEJA BASSE!! Du rockar verkligen fett!!

/ Basse och Agnes fan

-----

Ingen i vår familj orkar med ännu en såpa.

Ikväll röstade jag på Agnes som vanligt. Men även på Jens. Det är skrämmande att läsa om den bojkott av Idol samt alla dissningar av Jens. Herregud, blunda och lyssna, Jens har en urläcker röst! Betydligt bättre än Måns som åkte ut förra veckan. Han hade utseendet med sig, visserligen, och en skapligt smörig röst. Det är inte enbart småtjejer som röstar. Sebastian och Sibel är också bra, fast Sebastians musikstil tilltalar inte mig. Nä, hoppas Agnes vinner hela klabbet!

Heja Agnes!!!!

Ullis Z

-----

Hej!

Idol är just nu i slutfasen och självklart måste man se den tills den är slut. Vem vill se del 1 och inte del 2??

Utstrålning som en idol har självklart Sebastian men Sibels sång i topp.

Annelie

-----

Klart att Fredrik har rätt!!! Idol är ju kanon! Nu är det ju bara guldklimpar kvar.. Döspännande...

Riket ger jag ingenting för. Totalflopp!!! Värst av alla är Sauk. ulla

-----

Jag titade själv-klart på Idol och röstade för min favorit, Sibel. Hon sjung bäst ikväll. Hon sjung så vackert att jag grät. Hon skulle göra bättre i USA än i lille avundsjukt, lätt och lagom Sverige.

 Vädur

-----

Alla borde rösta på JENS. Han har ju bara blivit bättre och

bättre för varje program.Vilken skön NORRLÄNNING.

/Tore

-----

Sebastian! du är underbar!!!!

/Annie

-----

I kväll måste alla med någon form av musikalitet hört att Sibel är den bäste i idol.Vilken sångerska!!!.Agnes är ingenting i jämförelse. Hade det varit någon annan som dabbat sig som Agnes gjorde hade de fått det rätt i ansiktet: Jens åker ut men Agnes borde göra det för hennes röst håller inte

Micke

-----

Givetvis ser man på idol nu när det är så spännande.

Agnes lyfte rejält i andra låten. Grymt!

 /Marcus

-----

Lätt att jag väljer Idol, förstklassig underhållning.

Sedan kan jag tillägga mina åsikter om dagens Idol.

Sibel var gapig, och har ändå ingen plats på Sveriges stjärnhimmel. Vilka låtar skulle hon kunna sjunga för att ligga på listorna? Utomlands har hon ingen potential.

Agnes var bäst, som vanligt. Kom lite fel i första låten, men lät ju ändå grymt bra. Otroligt djup i rösten, och att ha hennes personlighet utanför scenen som en kontrast är väldigt skönt, för att se hur bra hon egentligen är.

Jens var lite gnällig och mesig som vanligt.

Sebastian var jättebra, men tyvärr tror jag att han åker ut ikväll.

Sibel valde rätt låtar och klarar sig. Agnes klarar sig garanterat, hon är för bra för att inte klara sig. Även om hon åker kommer hon bli stjärna om ett år. Jens kan nog klara sig med lite flyt, och då tror jag att Sebastian har fått minst röster.

/Jacob

-----

Jag fattar alltså inte..

"Sibel, du är Sveriges bästa sångerska!" enligt Peter Swartling. Han måste ju vara döv...

Fan, hon kan ju inte ta en ton rätt. Hon låter ju som en stucken gris och jag fattar inte varför hon är kvar i Idol.

Tacka vet jag Sebastian och AGNES.. De är helt underbara, och deras duett tillsammans....

Vilket samspel! Det var både vackert att lyssna och att se på..

// Min_maja

-----

Jag håller med Martin Björk och Carin Malmqvist tidigare i kväll. Ge oss alternativet "intresserar mig inte eller bryr mig inte eller ngt liknande" för oss som inte gillar programmet. Vad är det för omröstning när det endast besvaras av dom som gillar programmen? / Anders

-----

Vad är det för fel på Daniel i juryn. Att han favoriserar Agnes varenda gång börjar bli väldigt pinsamt. Den tjej som besitter de riktiga sångtalangerna är ju faktiskt Sibel .

/Maria

-----

SIBEL REDZEP! herregud vilken tjej alltså..Hon är i särklass bäst o programmet. Hon får mig att gråta gång på gång..Herregud, vilken talang. Må Sibel inte vinna, men hon kommer bli en stor stjärna. Hon har allt som krävs, röst, utseende, personlighet, styrkan och viljan.

Jury-daniel, måste ha nåt stort emot sibel. Det märks så fort han talar till henne!

Johan

-----

Sibel är bara för bra.... älskar hennes röst och han Jens måste ju ut!!!

Agnes är snyggast men det räcket inte mot Sibel måste jag säga... nu har jag inget mer att säga...

Oskar

-----

Självklart väljer jag IDOL 2005!!!! Vad kan vara mer spännande!! Ska Jens Bli utröstad i kväll eller???

För mig finns det bara 1 vinnare...................

*********************SEBASTIAN************************

PILO

-----

Nu får Swartling ge sig. hans hyllande av Sibel gör honom mer och mer ljlig. "Sveriges bästa sångerska"?? Ja, kanske om han tidigare bara hrt Robyn (som han skryter så mycket om). bedrövligt.

Riket vann överlägset idag. underbart att se det igen och Härskaren var ju KUNG!!

Kul att se att han kan sätta sig in i rollen så bra!

Mårten

-----

Klart jag såg riket!

Idol känns redan klart, SEBASTIAN VINNER!

//AK

-----

SIBEL SIBEL SIBEL!!!! Jösses vad bra hon är. Peter i juryn har så rätt när han säger att hon är Sveriges bästa sångerska. Ingen gör en Celine Dion så bra som Sibel gör. Helt otroligt. I duetten med Jens ville man bara höra henne. Jens mikrofon borde ha stängts av där.

/Deee

-----

Första gången jag sett Idol finalserien ikväll och jag måste bara säga Sibel är grym! Vad gör hon på Idol?? Hon är redan färdig artist och med den röstan är hon absolut sveriges bästa sångerska nu när Monica Zetterlund inte finns med oss längre. Heja Sibel! Skulle vilja se en duet med henne och Darin...

Föresten hur har Jens och den andra tjejen klart sig så länge i tävlingen? Var de andra så dåliga?

Igor

-----

Hej.

Sex,skitsnackoch intriger mm det är vad ni tror svenska folket vill ha.

Det finns så mycket mer att visa tex mer av svenska dokumentärer om intressanta svenskar, hur kulturen är i hela Sverige, om man så säger om ni orka ta er utanför Stockholm, det händer än hel del må ni tro.

Jag tycker SVT, TV4 är mycket dåliga framför allt på veckosluten.

mvh torpare

-----

Jejja

Jaha där hade vi en tråkig kvinnosakskvinna igen som var tvungen o klaga på att det var för mycket naket o att det var för lite manligt ....ja att ni bara orkar...tänk va synd det är om er kvinnor haleda vad ni har

det svårt o vad ni är förtryckta.....

Stefan

-----

Sebastian & Sibel. Finns bara en sak & säga. De har helt UNDERBARA röster! Man märkte knappt att "Basse" hade problem med rösten. Stark jobbat ;)!

// Stort Sebastian " Basse" Fan.. :D

-----

rädda jens! :D

/bonavox

-----

Sebastian!

Vilken kämpe! Vilken röst! Vilken innerlighet! Vilken mjukhet! Vilken stjärna!

Helt underbart. Krya på stämbanden till nästa vecka!

//Emma

-----

Ja, då har Sebastian och Agnes sjungit sina låtar och gjort sin duett. Då var kvällens avsnitt slut snart då..

Nej, förlåt.. Jens och Sibel är ju kvar. Just det.

Förlåt, men de två fastnar aldrig. Sorry.

Agnes. Jag vill ha din skiva på repeat.

-Visby.

-----

riket!!!!idol kan man ändå se mer än hälften av EFTER riket...men Riket är bättre

/Boris

-----

Tycker man om de programmen kan man lika gärna gå ut och supa sig full, det är ungefär lika meningsfullt och givande...

/Swampen

-----

Jag säger bara Sibel! Jag började gråta i soffan när hon sjöng

All by myself.Vilken fantastisk sång,vilken inlevelse! Bland det bästa jag nånsin hört från NÅN artist. Fantastiskt!!

'Musikproffessorn'

-----

Peter Swartling har ikväll förnedrat Sveriges störta artist och Sveriges absolut BÄSTA sångerska- CAROLA!

Hur kan du säga att Sibel är Sveriges bästa sångerska? Sibel är bra men INGEN slår Carola röstmässigt!! Oproffsigt uttryck från ett så kallat proffs.

// Karin

-----

Jag håller med Carin Malmqvist, varför finns det inte något alternativ som är att "jag bryr mig inte" eller "inget av dessa" eller dylikt. Inte bara angående dessa två skräp-program (ser på Discovery istället), utan på de flesta sådana här "vilka gillar ni bäst"-undersökningar. Ni har ju faktiskt "Jag vet inte" på de mer sk. seriösa undersöknignarna. Varför inte till detta?

Martin Björck

Helsingborg

-----

Riket

Vilken kanonstart

Finns redan ett par riktiga hatobjekt på båda sidorna

Mycket bra start på Riket blir helt klart det istället för töntarna i IDOL

Stefan

-----

Riket vill man se

/Ulf

-----

Ja, så satt man framför Tv´n igen och lyssnade till Sibels fantastiska framträdande!

Så fort Sibel sjunger en ballad blir jag alldeles rörd och tårögd!

Jag kan verkligen hålla med Jurun idag - Du är Sveriges bästa sångerska!

TACK SIBEL!

/Micke Pettersson, Stockholm

-----

Måste säga att jag blir förbannad på SVT, hur kommer det sig att det måste vara så naket och om de nu måste visa naket varför inte visa lika mycket manliga kroppsdelar som kvinnliga...

/Jejja

-----

Riket va göör bra ...////östgöte

-----

Jag rös, som vanligt när Sibel sjöng, det här var det goaste jag hört på länge :D Fast hon e så grym så tror jag tyvärr inte att hon vinner, MEN det gör inget för hon kommer att få ett skivkontrakt anyway =D Men den där Agnes, har hon svalt en gås eller?! Hon va Inte bra idag..

/Imobimo

-----

Tänk att en tecknad serie som Simpsom har mer att förmedla än dessa oändligt fördumande program. 

Dorrit

-----

Om jag inte hade sett på riket utan bara valt bort det direkt så hade jag sagt att Idol är bättre men nu efter att jag tittat på Riket så måste jag säga att det var fantastiskt bra! Härskaren var alldeles utmärkt och allt var väldigt verklighetstroget

Ett stort plus till SVT!!!

/Kristoffer

-----

Jag väljer inget av tv-programmen, tycker båda är lika usla och värdelösa.

// Marcus Palmqvist Åtvidaberg

-----

3an med thank god its friday /amanda sjöström

-----

Hejsan

Varför finns det inget vettigt att se en fredag kväll? Är det bara för att man vet att de "flesta" svenskar befinner sig på krogen en fredag kväll istället för att sitta i soffan och se på tv?

Måste ju säga att det verkar vara mer att se en torsdag än fredag. Man har torsdagsfilm och efterlyst, samt du är vad du äter på en och samma kväll.

Förundrad licensbetalare

-----

Agnes är min solklara favorit! Hoppas hon vinner!

Riket är en ännu en patetisk såpa :(

TAck för mig! // Josaan

-----

Jag går och duschar nu för kl. 21 är det enda sevärda programmet på TV på fredagar dobido.

ROFFE. 

-----

Det är bara att konstatera att skit Tv har tagit över totalt.

Tv licencen är inte värd att betalas, att reklam kanalerna frossar i dum Tv är en sak men att man ska behöva betala för att det ska spridas skit över landet av den sk obundna Tv kanalen är skandal.

Kent

-----

De som är intresserade av musik borde se Idol för där finns det verkligen riktiga stjärnor! 

Men Är inte svenska folket trötta på en massa dokusåpor? Riket verkar vara ännu en patetisk såpa där folk låtsas vara kungar och ska vara jävla idioter för att synas så mycket som möjligt i tv! Sånt är jag trött på men Idol är i alla fall på riktigt,

// hälsningar från Real life

-----

Inga problem. 

Videon går som vanligt när det krockar. Ikväll blir det Riket som hamnar på band och Idol som jag ser på direkt. Riket kanske jag vill se om vissa detaljer. Det kan jag göra när det är fäst på tejpen.

Ztina.

-----

Ikväll blir det idol för mig.. för första gången faktiskt. Vi ska rädda Jens! /jesper B

-----

Intressant det är premiär på Harry Potter och alla sitter och tittar på idol. Tror inte det. själv kör jag WOW som är en grej som väldigt många ungdomar gör just nu.

Kamma luggen

-----

" Idol " så klart ... 

/Robbe

-----

Jag väljer naturligtvis INGET.

Kom igen svenska folk ..är detta vad Ni bryr er om . Håller med Floyden.

Stäng av dumburken och umgås med frun/sambo eller ungarna medans Ni kan och har dom kvar.Damma av monopoletspelet eller spela kort och samla familjen eller vännerna och träna den sociala kompetensen istället.

Merparten av dessa program är som sagt en fantasivärd och yta utan innehåll.

MVH

Anti-tv

-----

Vem fan bryr sej.

Lasse Timmele

-----

vem behöver TV ?

Göran

-----

Går juryn på droger eller är dom bara kraftigt berusade?

/Krille

-----

Såporna tidsålder har jag lite problem med. Känner mer något liknande sopornas tidsålder.

Ge mig något underhållande, och då är musikrelaterade program en nyckelindegriens.

Det andra, som jag vill påstå, skräpet är en underlig avart av det riktiga "soap" som introducerades på 80-talet. Då var det relationer och intriger som var det intressanta. I dag så har intrigerna blivit så upp hausade att det är kränkande och ofta rent förtal som ska vara den säljande varan.

Nu har jag ofta stängt av innan jag fått riktig klarhet, och har jag missuppfattat något så är jag säker på att det finns godhjärtade människor som kommer att påpeka det för mig.

Det jag sagt är: ta bort tramset som är skräp. Skräp är det då resultaten är uppenbara och allt är gjort för att förstärka det någon tror säljer. paradise hotell, där intrigen blev obetydelsefull, och sex det som alla skulle ägna sig åt. big brother där filmatiseringen i säng och på toalett var det väsentliga. Och robinson-Robban som åter finns i vår teve-ruta.

Ibland hoppas jag att den analoga teve-nedsläckningen ska nå även mig.

Danne H

-----

Varför fokuseras det på att folk "måste" välja TV, när man är ledig? Jag tror att vi är många som väljer Internet. Och slipper program som Idol och Riket. Sådant man läser om i Internet tidningarna att man skall vara glad för att man inte tittade på.

Avs:

Guten från Sveriges mest digitaliserade och Internetiserade landsända, av regeringen - Gotland.

-----

Kan väl inte förneka att Idol blivit något av en såpa, då folk förlorar röster på uttalanden de gjort under veckornas gång och tittarnas val av favoriter i princip gjort att man redan vet vem som ska åka ikväll. Ska Jens kunna hålla sig kvar räcker det knappast att han sjunger bättre än någon annan; det måste vara en så pass bra prestation att han närmast överglänser de andra - åtminstone om han har att konkurrera med Agnes (som verkar vara folks stora favorit, fastän jag tycker att hon sångmässigt skulle ha varit ute vid det här laget.) Hursomhelst ska det bli roligt att se, och vad diskussionen anbelangar så skulle jag inte få för mig att se på Riket - har knappt sett det alls tidigare, och svt:s fjortistrailers har definitivt inte fått mig på nya tankar.

* Hoppas man kan få en indikation om hur brett Sebastians register är, då de nu ska ge sig på riktigt smöriga bitar. Ända sedan jag upptäckte hans färdigheter har jag önskat att man någon gång kunde få höra honom sjunga en riktig ballad. Men nejdå, han smiter undan varje gång. "Aa, jag försäkrar, jag tar en ballad nästa gång." "Ojrå, det var visst rock den här gången. Kanske i framtiden." Hoppas på honom ikväll! (nu har det visst börjat. Tack för mig.)

Falcao #1 

-----

Jag håller med om att kampen mellan kanalerna är stenhård ikväll. En extremt utdragen och långsam fjortissåpa där tonåringar försöker sjunga eller en stentråkig dokusåpa där man försöker leva som man gjorde för flera hundra år sedan? Knappast något.

Fram tills klockan 21 är tv'n avstängd.Det är då kvällens tv-kamp börjar. Do-bi-doo i Svt, Vägen ut på tv3 eller FCZ på Ztv? Svåraste valet på länge....

/ Nicke

-----

intressant att folk orkar engagera sig i alla låtsaskändisar...

själv ska jag ta en pilsner och kolla en sjysst film

råbbinssonråbban

-----

Inget av dessa väljer jag

/Kjell

-----

Det finns videobandspelare och digitala hårddisk-inspelare så varför inte se båda programmen.

/Lasse

-----

Idol såklart. Riket är bra men det går fler tåg. Idol är mitt inne i finalspelet.

TH

-----

Jag väljer Idol, dels för att Riket går i repris. redan i morgon.Dels för att det känns viktigt att vara med och rösta i Idol så att inte fel person åker ut ännu en gång för någon måste ju vara motvikt till alla småtjejer som ständigt röstar på sötaste killen och Darins favorit! 

/Magga

-----

Jag skall måla lister och tapetsera hallen. TVnfår stå på och då kan jag lyssna och titta om jag vill (på IDOL ) Riket har aldrig intresserat mig

Mvh / Mormor

-----

Jag hoppas att Sebastian vinner för han är klart bäst.Jens är så dålig han har en speciell charm.

Sari

-----

Hej,

Varför har ni aldrig alternativet "ingen av dom" för oss som inte gillar något av programmen?

Carin Malmqvist

-----

Sänd både Idol och Riket sent på kvällen så man slipper se skiten. Varför flytta på dobido, det som är något att se.

Selekvit TV-tittare

-----

"Stäng av TV:n och säg vad du tycker"...Det är precis vad jag gjort och jag sätter inte på den nåt mer....SKIT! Rakt igenom skit och ren ondska!

"Det var bättre i DDR!"

/Christer

-----

så klart väljer vi riket

/Lennart

-----

Valet är mycket enkelt!

Riket är nyskapande och intressant. Snyggt och fyllt med action! Idol en blek kopia på "popstars" och "fame factory". Som vanligt är tv4 fem år för

sent ute!

Härskaren

-----

Hej!

Ursäkta men vaddå krock - små hjärnor - vem orkar se nåt av skiten - sunkTv för svennar!

M V H

Hans i Skarpnäck

-----

jag väljer lätt Idol.....seriöst, hur roligt är det med sån där medeltids sak???!   Idol är grymt mycket bättre;).....SPOLA MEDELTIDS- saken!!!!

/Carina

-----

För mig så är det självklart att titta på IDOL. För det fösta så är det nu det börjar bli spännande och jag tittade lite på RIKET förra gången och tyckte att det var SUPERDÅLIGT//Sophie

-----

Varför skall man behöva välja mellan två skitprogram? Antingen tittar man väl på dokumentärprogrammet på 2:an, eller så ser man på en bra film om man har sån tur /mö julighet/att man har fler kanaler. Skärp Er!  Bättre program!

Hälsningar Sören Hedblom ; Köping

-----

Sebastian, Sebastian, Sebastian, Sebastian och bara Sebastian!

Han är bäst!!!

Go Sebastian!

//Sandra

-----

Sebastian är helt klart bäst! Han har ju allt, han sjunger bra, han har bra röst, han är snygg, allt!

Agnes är också bra, hon har bra röst och vet hur man sjunger.

Sibel tyckte jag var en av de bästa från början, men jag tycker hon har blivit sämre och sämre. Men hon har bra röst!

Jens ska åka ut ikväll! Om han inte åker ut nu så vet jag inte vad jag gör!? Han har blivit bättre och bättre, men han är ändå sämst av de som är kvar i tävlingen.

Så alltså, så här tycker jag:

1. Sebastian

2. Agnes

3. Sibel

4. Jens

//Sebastian-fan

-----

Hej,

Jo, enligt mej håller ”Riket” på att förvandlas till något sorts ”Paradis Hotel” eller ”Big brother”.

Idol är klart bäst, visst ”Riket” var väl kul till en början men (varför har Stefan alltid scarf) det känns som nån förvrängd repris av ”Robbinsson”.

Jag vet att inte alla håller med om mina åsikter men, Idol är mycket bättre.

// [email protected]

-----

Hej

Varför finns inte alternativet: Ingendera

Jag väljer bort bägge programmen. Mycket låg nivå.

BJ

-----

Klart det blir idol jag tittar på. Jag tvekar inte en sekund att skippa Riket. Idol ska det vara. / Maria

-----

Jag väljer helt klart att kolla på Idol!

Det får man ju inte missa! =)

/Sandra

-----

Inget av de!

/Ulf

-----

Ingetdera!

Dag Sundén

-----

hej!

jag är en 12-årig tjej som bor i jönköping. jag tycker att Fredrik har rätt. och just idag tittar jag hällre på riket men inte nästa vecka! i år tror jag att riket kommer bli roligare och mer spännande, eftersom det kommer att va lite kärlek... och sånt.

och nu när jag ändå skriver till er på tv4 så skulle jag bli väldigt tacksam om ni minskar på reklamen, visst, det kan vara bra med det lite då och då, men inte riktigt så ofta. men ni kanske måste visa ett visst antar reklamklipp, men då kan ni väl förlänga reklampauserna men ha lite längre avstånt mellan dom!

men jag ska inte bara klaga! jag tycker att tv4 är jättbra! det är nog den kanalen jag tittar på mest!

//från Emma

-----

Riket må vara den renodlada dokusåpan av de två men med Rädda Jens-kampanjen blir det mer spännande i Idol

// P.Orville

-----

Idol är pinsamt fattigt på talang! Påminner om Småstjärnorna. Jämför med den amerikanska förlagan, där har du riktiga artister! Svenska folket applåderar vem som helst som tar en ton i rutan. Lägg ner!

Jesper M.

-----

TV-KROCK?!?! Vaah?!

Har ni hört talas om inspelningsbar DVD eller gammal hederlig VHS.

Spela in det ena programmet och se det direkt efter det andra, ni får själva välja vilket ni ser först... ;)

Snacka om I-landsproblem!

/ Den allseende...

-----

Jag väljer Idol. Men Jag fattar inte att Jens är kvar : Måns var min älskling, Så jag är inte lika angelägen att se idol. men jag älskar juryn så därför sitter jag och tittar.

Kram Ingegerd P.G

-----

Idol = ÄGER

Hej Jag ska kolla på idol eftersom det äger. Och dom är så himla bra och så. Och riket såg ja inte på någe förra året och jag sappade förbi kanalen där riket sänds och ja tkr inte de e bra. tack för mej

// Sandra

-----

Vem fan bryr sig. Får man välja bort båda skit programmen?

/Henrik

-----

Idol!!!!

Jag väljer självklart Idol. Det börjar ju dra ihop sig och då kan man ju inte svika. Riket kommer antagligen inte vara så händelserikgt i början så de kan man hoppa in i. Men Idol måste man bara se.

Jeppan, Tranås

-----

Stäng av tv:n på helgen!! Helgkvällarna är de enda man har kvar i detta uppstressade samhälle att umgås, prata och helt enkelt bete sig som en social varelse som vi alla är och behöver vara! Ta tillvara på dina käras vänskap och tankar istället för att leva dig in i någon fantasivärld där personlig framgång och ett läckert utseende banar väg till "lycka"!!! Social stimulans och kärlek ger dig så mycket mer!! Stäng av nu! Vågar du?

mvh. Floyden i Sunkan