Så tycker ni läsare

TV

Tisdagskvällar är en högtidsstund för alla som gillar att fixa och dona i sina hem. TV 4 visar ”Äntligen hemma” och SVT 2 ”Nya rum”.

Men vilket av programmen är egentligen bäst? Tyck till i kvällens Eftersnack! Här kan du se vad ni läsare tycker. Mejlen läggs ut på den här sidan efter hand som de kommer in.

Tack för alla mejl!

Nu upphör den här sidan att uppdateras. Fortsätt gärna diskussionen på vår chatt!

Välj Öppen kanal och sedan Tv-rummet

/Eftersnacksredaktionen

-----

Vem är Timell som alla skriver om?

/ Inge Koll

-----

Skillnaden ligger självklart i att blanda till cement (timell) och blanda färger (Ernst) skillnaden är uppenbar. Jag föredrar den mer coole E.

/Janne H

-----

Duellen!

Timell ger mer handfasta tips och en mer "fackmannamässig" handledning i sina program,

medans Ernst kanske ger en och annan idé men beter sig som han hade tummen mitt i handen allt som oftast.

Om man skulle bygga välja Ernst lösningar skulle det kännas ngnstans som att leva i en blandning av korthus och den koja man byggde som 7 åring...

Låter hårt kanske men men..

/Anders G

-----

Det är väl inte så mycket att diskutera nämligen Timell han har de bästa tipsen och sen humor.

/Villaägare

-----

Den där Ernst gör nog en ”parodi på en parodi” (=ICA-reklamen) när han barkar loss.

/Icander

-----

Jag har tyvärr inte sett dagen program, men jag har sett andra program med

programledarna. Jag tycker om båda. Ernst ger inspiration, men kanske inte

vill göra allt precis som han gör, men han kommer med nya roliga idéer. Timell

visar hur man gör praktiska saker. Det är en ganska stor skillnad. Ernst är en

inredare och Timell en snickare! Även om det ibland finns enklare och

betydligt bättre sätt att göra de saker de gör i sina program.

/Jeanette

-----

Martin och Ernst är väldigt olika i sitt sätt att ”jobba”. Jag tycker inte att Martin tillför så mycket nytt.

Alla dessa hus och lägenheter som ska stajlas om inför försäljning ser ju likadana ut varje program.

Martin han bygger och målar, men inredning är inte Martins starka sida.

Ernst han målar, bygger, syr och inreder. Som Ernst sa i programmet idag så skulle han inte göra samma sak hemma, men han kände för att pröva sin galna ide´.

Jag tycker att Ernst är en duktig inredare, han bjuder verkligen på sig själv. Och han törs prova nya, galna idéer och det tycker jag bara är kul, han gör det ju med glimten i ögat.

Mari L

-----

Ernst är bäst alla kategorier. Inspirerande, trevlig, med oöverträfflig känsla för färg, form...Intressant. Han kan allt, har lösningen till allt och är fantasifull. Han säger själv att bark på golvet inte är toppen, men en kul idé!

Timell är en fjant. Så tramsig, och ger sig på det stora, som att bygga altan, skorsten etc. Ernst ger tips om det lilla, som alla kan göra. En ny form, en färg...

Har för länge sen slutat titta på Äntligen hemma. Det är så dåligt!!!!

Kerstin

-----

Skilj på ”gör det själv”-program med tips och anvisningar och på diverse olika inredningsprogram som mer syftar till att ge idéer och vinklingar och inspiration. Tyvärr är Ernst redan utsliten som TV-profil pga sin enformighet, men Martin håller för det mesta stilen som tipsare och instruktör.

Och låt oss slippa korkade kommentarer som att ”stats-tv” gör sämre program för licenspengar. Ingen är förhoppningsvis så korkad att han tror att TV4 är gratis och inte betalas av oss alla – med dyrare produkter i stället för licens.

Roffe

-----

Hej.

Båda är så bra,är själv en hemmafixare,ska jag tycka någonting så är nog Martin den som tilltalar mig,eftersom i hans program är det mer "pang på rödbetan".

/Karl-Erik

-----

Jag blir glad av en tråkig inklädd parkettrappa för att kanske någon kan göra efter den, för det är väl det som är meningen med programmet. Undrar hur man kan få för sig att måla palmer i skugga på en vit vägg, driver karln med oss, he he? Eller såga ut bilder på världskartan som tapet, det är lite Turning Torso (det egna jagets manifestation) över det hela och man kan fråga sig om sånt ska kallas inredningsprogram. Vad händer om man ska sälja lägenheten / huset med sådana inredningar? Båda programmen behöver alternerande personer som har andra idéer, inte just konventionella som den inklädda parkettrappan men annorlunda på ett mer begåvat sätt än att ta bort parketten och plantera potatis i vardagsrummet. Kommer Ernst och städar också och hur gör man med barn som är i krypåldern? Är bark nyttigt??

/"Kverulanten"

-----

Ernst har, och kommer alltid att vara den programledare som ger oss tittare den inspiration som vi törstar efter. Han är kunnig, humoristisk och skööön... Han vågar ta ut svängarna och visa oss lite tokiga idéer. Roligt med bark och sten på golvet!

/Bengt

-----

Jag har inga problem med att Timell snackar illa om kungafamiljen. (Lite skit får man räkna med när man tjänar miljoner på ingenting.) Byggde du ditt svar på det? så besvära oss inte.

Anders

-----

Låt oss slippa Ernst med sitt grimaserande och gapflabb. Allting är så "härligt och fantastiskt och skönt". Han är så tröttsam. För vem är hans idiotiska ideér att göra ett uterum inne i en lägenhet med bark och trätrallor?

Sonja

-----

Vad var det Ernst gjorde idag egentligen?? Vad är det för en jävla idé att göra om ett varddagsrum till ett ute rum??? Hur i ska man kunna städa där det tog han aldrig upp.. Väldigt konstigt.. / Länge leve Timell

-----

Jag tycker synd om Ernst, jag tål honom knappt. Dock har jag så understimmulerat inredningsbehov att jag känner mig tvingad till att se Nya Rum ändå. Det ger mig bara något som jag kan likna vid aggression, så nästa vecka tänker jag inte titta. Fram för bättre inrednignstv i SVT!

Uttråkad

-----

Både timell och Ernst har väldigt mycket kunskaper, men Timell har något som faktiskt Ernst saknar i sitt program. Ett ordentligt tempo och klarare logik som får en att faktiskt finna programmen så väldigt mycket mer intressanta.

//Andreas Johansson

-----

Båda är lika jobbiga som inredare. Har någon någonsin varit med om att alla lister m.m. passar perfekt som i såna program???

Timell är BRA i Time Out, Ernst är bra i , tja, inte vet jag, men förhoppningsvis i nåt annat än TV för där är han totalt väck. Träig, för att nu anknyta till ämnet.

Gullan

-----

Nya rum är så flummigt

Det är lite mer manfolk över Timell

K-E

-----

Ernst är bäst. Han vet vad han pratar om.

/LocomoB

-----

Martin Timell är klart bättre än den självupptagna Ernst. Meningen med inredningsprogram det är väl att man ska få tips och råd inte lyssna på en man som hela tiden måste bekräfta sig själv och bli bekräftad.

Jag såg lite på sommartorpet så fort det kom en fackman som skulle hjälpa till tog ändå Ernst åt sig äran.

Nej fram med fler programledare som Martin, ödmjuk, rolig och spontan.

Äntligen hemma är det bästa av inredningsprogram det är alltid roliga inslag och man får bra tips.

Tack för ordet /Frida Växjö

-----

Hej,

Kan ej göra jämförelse. Den fjantige barfota-nissen har jag bara sett i ett program, det slutade att jag fick klåda.

Äntligen Hemma (ett starkt varumärke nu) följer frun o jag minutiöst.Kanon. De är proffsiga och har vett att klä sig med proffsiga skyddskläder.Intressant blandning av objekt Kolla Timell o Tomas handlag med ungarna som dom hjälper. Stats-televisionen ligger pinsamt långt efter.

/båt-snickar´n

-----

Behöver inte disk. Äntligen hemma är överlägset.

Ernst köper sina tjänster, Timell bygger. Jag vet nu att jag kan bygga om min trappa (själv).

/Anders

-----

Jag tycker inte att man behöver välja-båda har något att ge.Underhållning och inspiration från två olika typer-helt perfekt i min smak!

Ulla & Thomas Fordell

-----

Jag gillar inte Martin med hans dumma komentarer om kunga huset och de rika! Ni kommer väl ihåg på kristallen när han sa nått dumt om kungen. Nej, han är inte min favorit bland programledare. Sen arbetar han ju för tv4. Det kanske förklarar saken. Som Wikegård sa : Jag tycker tv4 är en .....kanal!

// Erik

-----

Det är väl inte samma sak. Kan man jämföra dessa två ???

renovera ett hus eller lägga golv i en trapp.

Dom är väl bra på olika saker.

/Tittar på båda

-----

Hej!!

jag undrar varför ni glömde England? i tisdagens pogram.

när ni satte en världs karta på en vägg jag bara undrar???

sist men inte minst tackar jag för ett bra program.

/Wetterqvist

-----

Hej. Orkar man se ett helt program med Ernst då borde man få medalj.Han e ju bara föööööör mycket.Allt kan väl i alla fall inte vara skönt som han säjer i nästan alla meningar. Nej han borde komma ner på jorden.

Raka motsatsen är Martin som e skojfrisk samtidigt som han gör ett proffsigt intryck.

/Silvana.

-----

Sköna Rum går inte ens se på på tv. Den där mesiga Ernst... ah!

Ska det vara bygg och inredning så ska det vara Martin Timell. Allas våran alltiallofixare!

/AK

-----

Hej Aftonbladet!

Att jämföra "äntligen" hemma med "nya rum" är som att jämföra "Barcelona" med "DIF"... Martin Timell är nog överlägset bättre än Ernst Kirchsteiger med all respekt till Ernst!

MVH

Jim

-----

Hej!

Äntligen hemma är självklart bäst...Efter alla konspirations program SVT gör för våra tv-licens pengar, som t.ex melodifestivalen med all mygel där med juryn o.s.v... Så har jag börjat bojkotta den kanalen...Så tycker jag att Martin gör mer intressanta saker i programmen samt ger bättre tips på saker/sakerna han då gör...Ernst verkar lite snurrig ibland, men det är enligt mitt tycke...

mvh///Pierre Jönsson, Rydboholm

-----

Jag tycker att Äntligen Hemma är bäst. Älskar det programmet =)

Martin Timell är den bästa programledaren och så tycker jag att Äntligen Hemma har bäst tips. Tack för mig.

/Pia

-----

Timell är en hopplös smilfink som jag inte vill se.

Ernst är en kreativ konstnär.

/Lasse Gunnarsson

-----

Jag tycker båda är lika dåliga. De använder sig av "proffsmaskiner". Men ska ju ha tillgång till dyra maskiner för att göra deras renoveringar. Det är ju inget för den lilla hemfixaren. Tänk om de istället kunde visa bra tips hur man använder "Svenssons" standardverktyg, borrmaskin, hammare,tång etc.Jag kan ju inte behöva köpa verktyg för flera tusen eller hoppas att jag vinner ett set på Bingolotto.

Mvh christer olofsson

växjö

-----

Hej!

Kan bara säga att Roomservice på kanal 5 är och har alltid varit bäst!!!

Både "Äntligen hemma och Nya rum" är bara svaga kopior.

Martin Timell måste vara jobbig hemma för han kan ju "allt"!!!!

Det är han som styr hela programmet och e den som har varit med sen starten, pust pust!!

Sen tyckte jag bäst om "Sommartorpet" som senare blev "Nya rum" Svt har just nu lite "måste göra om program"-syndrom!!!

Ernst är kanske för mycket, men tycker ändå om hans layback-attityd!

Ica´s reklam är ju rolig eller hur? -Sorry Ernst!

Mvh

Therese Högberg

-----

De är bra på olika sätt. Martin Timell är mer praktiskt kunnig (han framställs så i TV i alla fall) med att snickra och bygga, medan Ernst styrka är kunskaper inom området inredning vilket Martin Timell inte riktigt har koll på?..

Jag tror att en del retar sig på Ernst för att han är en ”mjuk” man med lite töntiga skämt =).

Jag föredrar dock Ernst framför turbokäcke Timell.

/Sinatra

-----

Ernst är en uppblåst fjant som fösöker utrycka sig fint om allting och spelar ett skådespel så man vill spy.

Martin Timell är lik en riktig hantverkare och är rak och skämtsam. /Kristoffer

-----

Äntligen hemma är helt klart bäst inget slår Martin men Ernst gör så gott han kan.

Mvh kirsti.

-----

Hej, jag tycker att äntligen hemma är bäst.

Bara för att dom visar mer hur man gör.

Om vi te.x jämför med nya rum så är det bara pang på, och sen är det klart, men

därimot äntligen hemma visar ni hur man gör sakerna.

MVH Hampus.R

-----

Ernst är en sur gubbe och martin är en go halv gubbe. /Gustav

-----

Helt klart är Äntilgen hemma och Martin orginalet, friluft-Ernst är inget mer än en kopia. Men visst, det skulle vara kul att se Ernst i Äntligen hemma under ledning av Martin :) /Falle

-----

Hej

Både Äntligen hemma och Nya rum är värdelösa! Från koja till slott på tv3 slår dessa 2 amatörer med hästlängder! Från koja till slott har man riktiga yrkesmän och inte två värdelösa hobby spikare! Jonny Ljungman Rockar!

mvh

Byggnadsingenjören

-----