”Jag sexmobbas”

Carolina Gynning har fått nog av Let"s dance-juryns påhopp

1 av 2 | Foto: PETER KJELLERÅS
ÄR FÖRBANNAD Carolina Gynning är en av stjärnorna i succéprogrammet "Let"s dance". Men nu har hon tröttnat på juryns kommentarer med sexanspelningar. "De måste skärpa sig. Ett skämt är okej, men sammanlagt har det blivit för mycket", säger hon.
TV

Hon har fått höra att hon särar för mycket på benen och anspelar på "tits, teeth and ass".

Nu har "Let's dance"-stjärnan Carolina Gynning fått nog.

- Jag sexmobbas av juryn, säger hon.

Tv-programmet "Let's dance" har blivit en succé för TV 4. Varje fredag följer 1,5 miljoner tittare hur kändisar som Paolo Roberto, Anna Book, Peppe Eng och Arja Saijonmaa får lära sig dansa och sedan bedöms av en professionell jury.

En av stjärnorna är konstnären och författarinnan Carolina Gynning.

Hon fick redan i första programmet höra att hon borde hålla ihop benen, och efter det har kommentarerna kring hennes sexighet haglat från både jury och programledare. Nu har Carolina Gynning tröttnat.

"En lättfotad dam"

- Varför säger de inte så till någon annan? Det känns som om juryn har förutfattade meningar om mig på grund av saker jag gjorde för flera år sedan, säger hon och syftar på sin karriär som dokusåpastjärna i "Big brother" i Kanal 5.

- Jag blir så trött och förbannad på att alltid pekas ut som "hon som hade sex i tv".

Jurymedlemmen Maria Öhrman, som kallade Gynning för "en lättfotad dam", försäkrar att kommentaren enbart syftade på dansen:

- Jag har aldrig sett Carolina på tv, så jag vet inte vad hon har gjort tidigare. Kommentaren var avsedd som en komplimang, i quick step är det viktigt att man är flyfotad.

Juryns ordförande Tony Irving menade att Gynning i första programmet visade för mycket "tits, teeth and ass" - ett uttalande han står fast vid.

"Hon såg vulgär ut"

- Första fredagen såg hon bara vulgär ut och det märktes att hon inte hade tränat tillräckligt mycket. Hon stod bara och svängde med kjolen och viftade med brösten och baken, det är inte chachacha. Nu hade hon jobbat för att se mer elegant ut och jag ville påpeka den skillnaden.

Även programledarna David Hellenius och Agneta Sjödin skojade om Carolina Gynning, som "inte höll ihop benen".

- Vi plockade bara upp någonting som juryn sa, det var verkligen inte meningen att göra Carolina ledsen. Hon är en störtskön tjej, säger Hellenius.

Carolina Gynning hoppas nu att det ska vara slut på sexanspelningarna och att det blir fokus på dansen.

- De måste skärpa sig. Ett skämt är okej, men sammanlagt har det blivit för mycket.

Så här sa juryn & programledarna

Maria Wernhult

ARTIKELN HANDLAR OM