200 ville skaffa barn med okänd i tv

...men ”tack och lov” var det bara ett skämt...

TV

Mer än 200 dokusåpa-wannabees köade för att få vara med i den senaste brittiska dokusåpan – ”Let's make a baby”.

Det stora priset: 130 000 kronor – för den som först skaffar barn med en främling.

Foto: Chris jackson/Getty Images
baby-blåsning Big brother-stjärnan Makosi Musambasi skulle ha lett den nya extrem-dokusåpan. Men hon blev lika lurad som alla andra.

Dokusåpaformatet spränger ideligen nya gränser, men botten var nog nådd för många när komikern Danny Robins lanserade sin idé att låta två slumpmässigt ihopsatta par tävla om vem som skulle bli först att skaffa barn.

Nappade

Flera länder nappade dock på formatet, däribland Zambia, Ryssland och Sydafrika.

Även i Storbritannien sades det finnas planer på att köra serien, och två programledare utsågs: Big brother-stjärnorna Makosi Musambasi och Craig Coates.

Intresset att vara med i den extrema dokusåpan slog alla med häpnad: över 200 personer ansökte om att få vara med i ”Let's make a baby”. Premisserna var att ett antal deltagare skulle låsas in i ett ”love hotel”, där en efter en röstades ut, ungefär på samma sätt som i Big brother. När två par återstod skulle tävlingen avgöras med vilket av paren som fick barn först.

Skämt

I elfte timmen avslöjades alltihop dock som ett skämt, som dessutom ska sändas i BBC senare i veckan. Inte ens programledarna visste att det handlade om ett practical joke.

En av de manliga deltagarna erkände efteråt att han nog skulle haft problem med att fullfölja:

– Det skulle varit en riktig utmaning för mig. Jag är homosexuell, sade han enligt Daily Mirror.

Robert Triches