Spridda åsikter om humor-tv

TV

På onsdagskvällen hade TV 3:s nya humorprogram ”Extra Extra” premiär med Måns Möller som programledare.

Kvällens eftersnack handlade om just ”Extra Extra” och om det är okej att skämta om vad som helst i tv. Åsikterna i ämnet gick isär.

Många verkade vara överens om att det är okej att skämta om man inte sårar eller hånar en annan person. ”Det värsta som finns är att skämta på andras bekostnad! Vad är det man lär ut till barn och ungdomar?”, säger Jana. ”Det är inte roligt att skämta om andra på ett nedvärderande sätt. Teve håller på att bli en låda full med skräp”, menar Renne medan Belle skriver ” ALDRIG om någon annan människas utseende eller personlighet. Man är den man är och blir nog djupt sårad om man hånas på ett eller annat sätt”.

”Man kan skämta om allt”

En del tyckte att det är okej att skämta om det mesta. ”Tycker man kan skämta om allting så länge det är roligt”, säger Niklas. ”Visst KAN man skämta om vad som helst, annars blir det ju som med Muhammedteckningarna”, anser Skrattlysten medan StorGurkan konstaterar: ”Man kan naturligtvis skämta om ALLT. Det viktigaste är att det blir roligt, inte plumpt”.

Kungafamiljen kärt ämne

Kungafamiljen, som varit ett återkommande skämtämne i ”Hey Baberiba”, var också ett samtalsämne för kvällen. En del var för, andra emot att skämta om kungafamiljen. ”Jag ser mig hellre som förespråkare för yttrandefrihet och glädje än för monarki och traditioner”, säger Självdistans medan Rambo menar att ”skämt om kungahuset förlöjligar Sveriges symbol”.

Delade åsikter om ”Extra Extra”

De flesta som kommenterade ”Extra Extra” gav tummen upp till programmet och programledaren Måns Möller. Chicke skriver ”program som Extra Extra förgyller den grå trista vardagen iaf för mej” medan Gurra jublar: ”Fan va bra!!! Måns Möller är Robert Gustavssons ersättare!!”. En del var förstås även kritiska. Busiga Bus skriver: ”Varför ska vuxna människor få sitta och håna varandra i tv? Trodde man vuxit ifrån mobbingen i skolan”.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM