Kampen om tv-tittarna

"Så ska det låta" och "Let"s dance" - på samma tid

Foto: BJÖRN LINDAHL
goda vänner Peter Settman och David Hellenius är goda vänner, men i kväll slåss de mot varandra - om tittarna. Nya "Så ska det låta" och "Let"s Dance" krockar fullständigt i tablån.
TV

Goda vännerna Peter Settman och David Hellenius blir bittra fiender. I kväll möts nya "Så ska det låta" och "Let"s dance" i veckans stora tv-duell.

-Jag tar konkurrensen på allvar, säger Peter Settman.

De dansanta paren i "Let"s dance" har dragit nästan två miljoner tittare under vintern. Men nu hotas underhållningsprogrammet av "Så ska det låta" som gör comeback på samma tid.

Den musikaliska frågeleken räknas som en av de största tvsuccéerna genom tiderna med drygt tre miljoner tittare. Men nye programledaren Peter Settman tar inget för givet.

God vän med Hellenius

-"Let"s Dance" är ju ett jättebra program där folk trillar och dansar. Dessutom är David Hellenius en god vän till mig och det gör mindre ont om det är han som snor tittarna.

Han är inte speciellt orolig för hur nya "Så ska det låta" kommer att tas emot.

-Jag är jävligt stolt över programmet. Det är stabilt, underhållande och jag lovar att vissa nya stjärnor kommer att tändas. Men vi lever ju i ett konservativt land så det är klart att vissa kommer att önska att Peter Harrysson ska komma tillbaka, säger Peter Settman.

Improviserar hela tiden

Peter Settman kör på eget initiativ helt utan manus.

-Jag improviserade hela tiden. Vissa artister var lite på sin vakt i början när de märkte hur jag "snärtade" till pianisterna. Men sen släppte det och alla hade bara kul, säger han.

Peter Settman tycker om...

Christina Gaki Lindestrand

ARTIKELN HANDLAR OM