”Let's dance” en sanslös succé

Krossade ”Så ska det låta” - med över en halv miljon tittare

TV

Måns seger i Let’s dance-finalen lockade rekordpublik.

Och förloraren heter inte längre Anna Book, utan Peter Settman.

”Så ska det låta” har inte gått så dåligt på nio år.

Foto: PETER WIXTRÖM
Utklassning Det var inte bara Måns Zelmerlöw som var en vinnare i fredags. Hela TV 4 jublade över ”Let’s dance”-succén med nästan 2 miljoner tittare.

Mer än var femte svensk – nästan två miljoner tittare – såg Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson vinna finalen av ”Let’s dance” i fredags.

– Wow, det är jättehäftigt, vad kul, säger Agneta Sjödin som var programledare för ”Let’s dance”.

Revansch för Fyran

För TV4 har succén med de dansande kändisarna inneburit en revansch gentemot konkurrensen SVT. Inte sedan ett avsnitt av ”Fångarna på fortet” som sändes den 21 februari 1997 har kanalen haft bättre siffror än ”Så ska det låta” när det programmet visats. Men i fredags vann TV4 med hästlängder. En halv miljon fler tv-tittare valde Fyran framför Ettan.

– En final är ju en final. Vi får satsa lite hårdare i kommande avsnitt helt enkelt, säger Peter Settman om tittarförlusten, men tillägger att det inte är så mycket han kan göra åt det.

– Alla program är ju redan inspelade, säger han.

Sämst sedan starten

Det var 1,4 miljoner som bänkade sig framför soffan för att se på Settman i fredags. ”Så ska det låta” har inte haft så dåliga siffror sedan programmets start den allra första säsongen, då avsnitt ett och två sågs av 1,385 miljoner tittare.

– Men jag tror inte att det är Peter Settmans fel. De fick helt enkelt tuff konkurrens av ett bra program med ett nytt koncept, säger Agneta Sjödin.

På fredag är det dags för en ny sångkrock för kanalerna. ”Så ska det låta” tuffar vidare, samtidigt som ”Rampfeber” har premiär på Fyran.

Visste du att:

Läs mer

Carina Bergfeldt

ARTIKELN HANDLAR OM