”De är hundar, inte accessoarer”

Många negativa omdömen om ”Top dog” i Eftersnack

Foto: Mats Strand
TV

I hundsåpan ”Top dog” fightas tolv hundar med ägare om fina priser.

I tisdagens avsnitt fick hundarna dansa och det framkallade en hel del negativa känslor hos läsarna.

I samband med freestylemomentet fick ägarna klä ut sina hundar och under showen ingick moment som snurr, hopp och tunnelgång mellan husses/mattes ben.

”Att få hundar att lära sig dansa o vara som modeller är så jävla korkat, tror de att hundarna bryr sig om att bli uppklädd som fotomodell o fåna sig framför nån domare?”, skriver Danne medan Hannah skriver: ”De är hundar inte accesoarer! De ska inte få tofsar i håret och gå på catwalk de ska vara hundar!”. Seffrin skriver: ”Ett husdjur är en fullvärdig familjemedlem och skall respekteras och absolut inte tramsas ut med olika klädedräkter”.

Få ”Top dog”-fans i eftersnacket

Idel kritiska röster alltså. Visst fanns det även ”Top dog”-fans inne på eftersnacket, men de var få jämfört med kritikerna.

”Tokbra program! walle + matte e ju de sötaste ja sett!! =) hoppas att engla isabelle och hennes matte vinner, dom är väldigt duktiga!”, skriver Gulle.

Läsarnas favorithundar

Läsarna fick också uttala sig om sina favorithundraser. Många bud fanns – här är två:

”Rottweilern är ju helt klart den goaste hunden som finns.. stackars de som är rädda för dem... De vet ju ingenting om hundar?”, skriver signaturen Rottweiler medan Kitte har sin favorit klar: ”Allra härligast och vackrast är Afghanhunden, så klart!”.

Jim Jaber

ARTIKELN HANDLAR OM