South Parks skapare hämnas på Isaac Hayes

Hoppade av – nu blir hans rollfigur pedofil

TV

Kriget mellan satirserien South Parks skapare och soullegenden Isaac Hayes trappas upp.

Först hoppade Hayes av serien och rollen som ”Chef” – nu avslöjas ”Chef” som pedofil i ett nytt avsnitt.

Foto: MTV

Isaac Hayes har varit med sedan South Park startade 1997. Han spelade skolkökskocken Chef, de fyra unga huvudpersonerna Stan, Kyle, Kenny och Cartmans trygga punkt när övriga vuxna i serien alltför ofta rycktes med i olika sorters moralpanik.

Rå och elak satir

I höstas lämnade Isaac Hayes serien, och nämnde som skäl att han inte tyckte seriens skapare Matt Stone och Trey Parker visade tillräcklig respekt för människors religiösa uppfattningar.

Parker och Stone kontrade med att Hayes tidigare inte haft några invändningar mot deras råa och elaka satir som genom åren ofta och gärna drabbat alla från judar till buddhister – det var först när man ägnade ett avsnitt åt att göra narr av scientologerna som han reagerade så starkt. Isaac Hayes är själv medlem i scientologkyrkan.

Hjärntvättas av pedofilsekt

I det nya avsnittet har Chef hjärntvättats av pedofilsekten ”The Super Adventure Club” till att själv bli pedofil. Stan, Kyle, Kenny och Cartman lyckas bota honom, men ”The Super Adventure Club” – som bär tydliga likheter med scientologerna – försöker hjärntvätta Chef igen, och allt slutar med hans mycket gruvliga död.

”Vi borde inte vara arga på Chef”, säger Kyle på begravningen, ”vi borde vara arga på den där fjolliga klubben för att de mixtrade med hans hjärna”.

Daniel Wiklander