Här smäller det för HCZ

Nördarna fick träna med NHL-proffsen

Foto: pontus höök
en hög hårdingar Efter träningspasset hamnar New York Islanders Robert Nilsson och Sean Bergenheim underst när det blir stor gruppkram på isen.
TV

NEW YORK

Hockeynördarnas segertåg i HCZ fortsätter. Veckan har de tillbringat i New York, där de imponerat på råbarkade NHL-proffs.

– Jag är förvånad över att en del åker så bra skridskor, säger NY Islanders Robert Nilsson.

Efter en mjukstart med teambuilding i Lappland och baletträning på Kungliga svenska balettskolan har HC Z åkt till USA. Här skall de, förutom besök på drag-queen restaurang, sightseeing och shopping, bli tuffare på isen.

– I Amerika är rinkarna mindre och det blir mer närkontakt. De ska lära sig tacklas, säger HC Z:s tränare, Kenta ”Magic” Nilsson.

Tänker på sjukhus

New York Islanders Robert Nilsson, Kentas son, och finländaren Sean Bergenheim, är extrainkallade testosteron förhöjare när Aftonbladet besöker ett träningspass.

HCZ:s uppgift, att tackla NHL-proffsen, skrämmer många.

– De är väldigt respektingivande. En halv sekund innan träffen ser man rödljus och hur man hamnar på sjukhus, säger Andreas Andersson.

Lagets favorit gillar dock det hårdare spelet i USA.

Fruktat möte

– Jag är nojig för säkerhetsgrejer som att åka bil för snabbt eller klättra på saker. Men när det är match tänder jag till och vill ha kamp. Vi behöver bli tuffare, säger Keizo Matsubara.

Robert Nilsson är imponerad av killarna efteråt.

– Jag trodde de skulle vara mycket sämre. De har gått framåt mycket sedan första avsnittet, säger han.

Pappa Kenta håller med att killarna blivit snabbare och fått bättre balans, men han fruktar fortfarande matchen mot Tre Kronor.

– Jag tror inte vi kommer göra ett enda mål, säger Kenta.

Inte heller tycker han tacklingarna blev mycket bättre efter träningen.

– De måste lära sig åka skridskor först.

Kenta om HCZ

Robert Andersson