Jag grät framför ”Drevet”

Fjärrkontrollen med...

TV

... Anne Lundberg, 40, som i kväll leder säsongens sista ”Antikrundan”.

Foto: SVT
Anne Lundberg minns lyckliga stunder framför ”Macahan”. I kväll leder hon ”Antikrundan”.

Vem har makten över fjärrkontrollen hemma hos dig?

– Vi har två tv-apparater så om det skulle bli en stor konflikt så är det ändå lugnt. Men min man tittar inte så mycket på tv och barnen lägger sig klockan åtta, så det är mest jag som har makten.

Vad missar du aldrig på tv?

– Six feet under” och ”Uppdrag granskning”.

Vad får dig att byta tv-kanal?

– Jag klarar inte av såpor som bara bygger på konspiration, baktaleri och skitsnack så jag tittar inte på ”Big Brother” eller ”Paradise hotel”. Men jag tycker om såpor där man tävlar i kunskap som ”Let’s dance” eller ”Idol”, det är kul.

Favoritmat eller -dryck i tv-soffan?

– Jag dricker mycket te.

Vad vill du se mer av i svensk tv?

– Jag vill se mer bra granskande samhällsjournalistik. Jag vill se mer bra dokumentärer och bra talkshows, som ”Parkinson” fast på svenska.

Vilket är ditt bästa tv-minne?

– Allt från när man var liten tänker jag mycket på, som när man fick sitta uppe och titta på ”Familjen Macahan”, det var himla lyckligt. Tv betydde mycket för en när man var yngre. Sen finns det många dokumentärer som jag aldrig glömmer.

När grät du framför tv:n senast?

– Det gör jag ofta, jag är väldigt lättrörd. Jag såg nyligen en brittisk dokumentär där de hade följt några sjuåringar och sedan intervjuat dem vart sjunde år, nu var de 49 år. Och så grät jag häromdagen framför ”Drevet”.

Sara Åkesson