”Båda är bra på sitt sätt”

Läsarna i Eftersnack kunde inte enas om vilken Peter som är bäst

TV

”Så ska det låta” engagerar och många ville ge sin åsikt i kvällens Eftersnack.

Många verkar ha tagit till sig nye lekledaren Peter Settman och den modifiering programmet genomgått. Men en del uttryckte också saknad efter Peter Harryson.

Foto: Mats Strand

Till den här säsongen har SVT bytt ut inte bara programledaren i populära ”Så ska det låta” utan även pianisterna.

Mycket är nytt och det verkar ta tid för en del tittare att ta till sig förändringarna.

Därför var det både ris och ros efter kvällens program. Här är ett axplock positiva inlägg:

”Settman kör sin stil och SKA inte jämföras med Harrysson, även om han är bra på sitt sätt. Settman är en skön kille och hans pianister är suveräna!”, skriver Lotta Karlsson.

”Roligare program! Mycket mer underhållande! Med harryson var det så stelt, å så gamla skämt HELA tiden. Nu är det ett äkta underhållningsprogram. Peter Settman är kung!”, skriver Olivia

”Harrysson, Wells, Berglund var suveränt duktiga... Men allt känns mer avslappnat, roligt riktat mot både gammal och ung... Peter Settman & CO Ni är minst lika suveräna som gammla gänget”, skriver Maria Stohlbin.

”Varför använda bleka kopior??”

Sedan fanns det även de läsare som fortfarande saknar Harryson och som inte tagit till sig nyordningen. Så här skrev tre läsare i kväll:

”Var är du Harryson? Jag saknar Wells & Berglund också! Varför använda bleka kopior när det finns original, frågar sig Mari Lundgren.

”Settman är kass! Släng ut honom! Och han kan ta pianisterna med sig!”, skriver J-LO.

”Tittade varje gång när Peter (Harryson) hade det nu har det blivet en sekund varje fredag sen byter jag till ett bättre program och det går på 4:an”, skriver en besviken Maggie.

Oavgjord snabbfråga

I samband med kvällens Eftersnack fanns det även en snabbfråga där läsarna kunde rösta på vilken programledare för ”Så ska det låta” som är bäst, Peter Settman eller Peter Harryson. Programledarfighten blev stenhård och läsarna kunde inte enas.

Vid strax innan elva på fredagskvällen hade drygt 14 000 röstat. 49,1 procent hade då röstat på Harryson som bäste programledare medan 50,9 röstat på Peter Settman.

Jim Jaber