”Rena personangreppen! Smaklöst!"

”Hey Baberibas” parodi på kungafamiljen het potatis i Eftersnack

Foto: Björn Lindahl
TV

Humorprogrammet ”Hey Baberiba” är inne på sin tredje säsong och precis som tidigare har kungafamiljen en central roll i programmet.

I Eftersnack var det många som ville diskutera ”Hey Baberibas” parodier på kungahuset - och många var negativa.

”Jag tycker parodin på kungen är jättekul, men fel.. man ska ha stor respekt och vördnad för Kungahuset och det borde vara olagligt att driva för mycket med det eftersom det kan skada dess ställning och vår syn på Kungahuset. Jag är för monarki”, skriver ChVa72.

”Vi har sett och hört det mesta vad gäller satir i medierna. Man driver hejdlöst med politiker, kändisar och heliga personer som Jesus. Varför skulle då kungahuset vara förskonat?”, skriver Barbro Lundin.

”Att vara rolig är jättesvårt. Att förlöjliga andra människor är så lågt som en komiker kan sjunka. Ett desperat försök att rida på andras framgång när man själv inte kan åstakomma något eller vara någon. Ge dem A-kassa så vi slipper tristessen”, skriver Hans Persson.

”Hey Baberibas tolkning av kungafamiljen ÄR helt fantastisk! De överdriver ju bara vissa detaljer, och det är det som gör att det blir så komiskt! Kom igen, sluta vara såna "trogna" kungen-fans, och skratta lite”, skriver Carin.

”Det är fruktansvärt att man tillåts driva med Kungafamiljen på detta sätt! Jag tycker att det är rena personangreppen. SMAKLÖST”, skriver Johnas Mård.

”Typisk amerikansk kiss- och bajs-humor. Man kunde tro att det är ett gäng 3-åringar som försöker göra sig roliga. Det är så långt från intelligent humor som man bara kan komma. Hipp hipp-gänget är de som ÄGER”, skriver Janne Andersson.

”Jag kan inte påstå att ja är ett stort "fan" av kungafamiljen. Eller rojalismen överhuvudtaget! Men detta är ju kränkande. Att svenska folket tycker detta är roligt är ju skrämmande”, skriver Hanna Winther.

Jim Jaber