Välkomna till en riktigt fet kväll

TV

Temakväll på SVT i kväll: ”Tjock – en fet kväll om övervikt”.

20.00 Temavärd Anne Lundberg inleder. Är fetma vårt stora folkhälsoproblem eller bara symptom på något annat och i så fall vad?

20.05 Uppföljning av ”Julias videodagbok”, som hon skrev för fyra år sedan på väg till ett sommarläger i England för överviktiga barn. Vad hände sedan?

20.20 Barnfetma i Sverige drabbar 50 000 barn. Varför och vad kan vi göra åt det? Anne Lundberg samtalar med Ann-Christine Nyqvist, konsument- och jordbruksminister, Claude Marcus, professor i pediatrik och huvudman för Rikscentrum för barnfetma, Agneta Dreber, vd för Livsmedelsföretagen, Lars Dencik, professor i socialpsykologi, och Hanne Kjöller, ledarskribent på Dagens Nyheter.

21.15 ”Super size me”, Oscarsnominerad amerikansk dokumentär från 2004 av filmaren Morgan Spurlock, som under en månad höll sig strikt till McDonald's meny och reste landet runt och studerade matvanor.

22.55 ”Elvis käk”. Brittisk dokumentär om drypande feta, stekta mackor med jordnötssmör och banan, travar med hamburgare, pizzor stora som kvarnhjul, litervis med glass. Vi får se vad Elvis Presley åt, med recept, och varför.

Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM