”BB har helt klart gått över alla gränser”

Många läsare är upprörda över Big brother

TV

Samtidigt som kvällens avsnitt av Big brother hade sex-tema, handlade Eftersnack om huruvida programmet gått över gränsen.

Och det verkar det vara många som tycker.

I kvällens avsnitt av Big brother röstades Samuel ut. Han har bland annat gjort sig känd för att ha haft sex med minst tre tjejer i huset. För någon vecka sedan chockade han de andra deltagarna i huset genom att berätta att hans ex-flickvän väntar barn och att han ska bli pappa i juli.

I dagens Aftonbladet skriver psykologen och psykoterapeuten Eva Rusz en debattartikel om att Big brother är exploatering av unga människor som är psykiskt sköra.

På Eftersnack har det under kvällen diskuterats om Big brother och Kanal 5 har gått över gränsen. Majoriteten av inläggen på Tyck till är negativa till programmet och en del argumenterar i samma anda som Eva Rusz.

”Jag undrar hur urvalet av deltagare sker!? Det verkar som att man inte plockar ut de mest originella personligheterna, utan snarare de mest sårbara - som kan tänka sig att göra vad som helst för sin kvart av "kändisskap".Det är verkligen synd om mänskligheten.”, skriver Monica.

Sänder ut fel signaler

Men att döma av inläggen som aftonbladet.se:s läsare skrivit, är det inte främst av medlidande med deltagarna som man ratar programmet, utan för att det sänder ut fel signaler.

”BB-publiken = tonåringar, ca 75% av mina högstadieelever följer BB. På enkätfråga säger de sig tro att BB "skildrar verkligheten". S U C K ! ! ! ! ! BB har HELT KLART GÅTT ÖVER ALLA GRÄNSER. SKÄMS KANAL 5! Ni är ansvariga för störda tonåringar!”, skriver Jonas Larsson,lärare.

Många föräldrar skriver att de är rädda att deras barn ska se Big brother eftersom deltagarna är dåliga förebilder.

Dessa inlägg upprör signaturen ”Jag äger”, som skriver: ”MEN LÅT OSS UNGDOMAR FÅ KOLLA PÅ VAD VI VILL! DOM ÄR INGA FÖREBILDER DOM ÄR BARA ROLIGA ATT KOLLA PÅ MEN DET ÄR NÅT SOM NI INTE VERKAR FATTA ,UGDOMAR OCH VUXNA HAR TVÅ OLIKA VÄRLDAR!SÅ SLUTA KLAGA!”.

Linda Kling