”Lordi är bäst och ska vinna”

Många läsare hyllar Finlands bidrag

TV

Med en månad kvar till schlager-EM var det ikväll dags att börja tjuvlyssna på bidragen. I programmet ”Inför Eurovision Song Contest 2006” fick vi höra nio av låtarna som tävlar i semifinalen.

Och diskussionen på Eftersnack handlade om vilka bidrag som blir Carolas största konkurrenter.

Den konkurrent som aftonbladet.se:s läsare verkar hålla som favorit var inte med bland de nio bidrag vi fick höra i kväll. Trots det verkar Finland redan ha vunnit många svenska hjärtan. Deras bidrag, ”Hard rock hallelujah”, som framförs av hårdrockarna Lordi, kan man dock tjuvlyssna till på aftonbladet.se.

Signaturen ”Hårdrocksbrud” var en dem som hyllade Lordi på Tyck till ikväll: ”Jag hoppas att finska Lordi kommer med dom e ju bra deras bidrag ROCKAR.”

”Lordi är bäst och ska vinna. Den är annorlunda motför vad som finns i festivalen... och det är hur bra som helst.”, skrev Emma.

”Carolas låt är urkass”

Många inlägg på tyck till handlade om Carolas chanser. Många tror på henne som segrare, men lika många verkar de vara som har låga förhoppningar.

”Eftersom Carolas låt är urkass och hon har fastnat i en stormvind och utstöter samma primalskrik som i tidigare låtar, lär hon inte ha en chans. Fattar inte hur Svenska folket kunde rösta fram låten.”, skrev signaturen ”Det våras”.

Det finns de som inte ens hoppas på Carola: ”Blir överlycklig, vem som än vinner förutom Carola. Att hon vann den svenska finalen verkar mer egendomligt än rätt. Det fanns en tid då hon var bra. Nu är hon bara patetiskt och stirrig..”, skrev Sus.

Linda Kling