Tv-tittarna kräver bättre lördagsunderhållning

Men ”Högsta domstolen” och Björn Skifs får beröm i Eftersnack

TV

– Att färdas i en riktig öken kan vara mycket spännande - till skillnad från lördags-tv, skrev signaturen ”RLN”.

Missnöjet med helgens tv-utbud var massivt i Eftersnack. Men ”Högsta domstolen” väckte mestadels positiva reaktioner hos debattörerna.

Nästan en tredjedel av de röstande på aftonbladet.se vill helst se på tv en lördagskväll. Näst flest äter gärna middag med vänner, medan drygt 15 % går på krogen. Tv-underhållningen är viktig på helgen. Det märktes också tydligt i Eftersnack. Åsikterna var många och starka.

Saknar Razzel

”Lätt underhållning tack! Det är för mycket tungt allvar! Bort med tunga dokumentärer om bekymmer, fattigdom, problem mm. En helg innebär vila efter en veckas slit. Vardagen är tung som den är!” tyckte Lovisa Green. ”Vet inte varför vi betalar tv-licens när pengarna ändå inte går till bra tv. Går hellre och lägger mig än ser på tv en lördagkväll.” skrev Lisa Karlsson. ”Vad hände med klassiska helgunderhållningar som man hade förr i tiden.. allt från Razzel till Fångarna på Fortet...” undrade Åke.

”Sitter klistrad”

Men ”Högsta domstolen” och särskilt Björn Skifs fick beröm.

”Så länge underhållningsprogrammen kostar på sig proffs som Björn Skifs (min stoooora idol sedan 35 år) så sitter jag framför TV:n. Klistrad.” skrev Ann-Sofie Wistrand. ”Högsta domstolen är ett riktigt härligt underhållningsprogram. Hans Rosenfeldt är toppen och skratten är många. En fullträff!” tyckte Kjell Dellert.

Sandra Wejbro