Ris och ros till kungen i Eftersnack

Många ville gratta – andra var kritiska till firandet

TV

Christina i Uppsala ville ge en skiva med avslappnande musik. Sebbe tyckte att en dvd med ”Hey Baberiba” skulle passa bättre.

Diskussionen i Eftersnack kom sedan mest att handla om kungahusets vara eller inte vara.

Många ville gratulera kungen på sin födelsedag. Och presentförslagen var fantasifulla.

”Skål! Jag vet att kungen inte har smakat på en Sljivovica, så det skulle jag vilja ge honom! En jugoslavisk stark sprit gjord på plommon!! Grattis!” skrev Severina. ”Har aldrig sett kungen nyklippt, så jag vill ge honom nåt att ta bort de långa nackhåren med” tyckte Birgitta Persson. Ett sabbatsår och en HD-motorcykel, föreslog signaturen Tjatte.

”Jag skulle vilja ge dig en cd- skiva med avslappnande musik samt en bunt med positiva kort där man läser ett kort varje dag och blir glad! Hipp hipp hurra!” skrev Christina E i Uppsala.

Sverige och Nordkorea

Men några var mer negativa. ”Varför ska jag fira hans födelsedag. Han har aldrig kommit på någon av mina 58 födelsedagar.” tyckte Håkan Johansson.

Snart dök också debatten om kungahusets vara eller inte vara upp i diskussionen. ”Vad har Nordkorea och Sverige gemensamt? Det är två nationer vars senaste statschef ärvt sitt ämbete.” skrev signaturen ”narcissist”.

”Det är synd att höra hur bittra människor är över något som är så unikt och fyllt av gamla anor. Själv känner jag bara stolthet. Tänk på att världen behöver mer glädje, inte ilska! Grattis Ers Majestät, Ni gör ett strålande jobb” menade Michael Cederwall.

Sandra Wejbro