”Riktigt beundransvärt”

Läsarna ger Johnnie och Mattias toppbetyg – Eftersnack om ”Hello Africa”

Foto: magnus selander
Mattias Särnholm och Johnnie Krigström lämnade sina heta inredningsjobb i Sverige för att göra lite nytta i Etiopien – och byggde ett barnhem.
TV

De bytte ”Roomservice” mot Afrika.

Nu hyllas Johnnie och Mattias av läsarna på aftonbladet.se.

Duon får över efter premiären av ”Hello Africa”.

Foto: kanal 5
hjälper till Mattias Särnholm bygger barnhem i Afrika i kväll.

I kväll var det premiär för ”Hello Africa”, dokumentärrserien där ”Roomservice”-duon Mattias Särnholm och Johnnie Krigström ska bygga en skola för etiopiska barn.

Det slutade med att de byggde ett barnhem.

Kvällens avsnitt handlade om förberedelserna i Sverige och känslorna när de kom till Etiopien och fick se hur människorna levde där.

– Det var så mycket känslor som sköljde över mig att jag inte visste vilket ben jag skulle stå på, säger Mattias Särnholm.

Läsarna berördes av killarnas ärlighet och insats i programmet.

”Riktigt beundransvärt av Johnny och Mattias! Dom ska ha all credit dom kan få! Är nog inte många som skulle göra det där då det kommer till kritan. Blev riktigt berörd av programmet och hoppas att fler blev det också, det där är ett program alla borde se. Men samtidigt som jag blev grymt berörd så var det också grymt JOBBIGT att titta på det! Var nästan så att jag bytte kanal även om jag tycker att det är en av de bästa programmen, (om inte det bästa budskapsmässigt), som visas på TV just nu.”, skriver signaturen Madden.

Johnnie och Mattias fick över fyra plus (4,3) i medelbetyg av läsarna efter programmet.

Mattias Bergqvist, Johan Edling