”Hur kan juryn sova gott?”

Läsarna om fredagskvällens ”Idol 2006”

TV

Juryn öste beröm över deltagarnas insatser i årets slutaudition i Stockholm.

Läsarna tyckte också att årets deltagare var mycket bättre än tidigare år.

Men kritiken mot juryn var hård i diskussionerna på Eftersnack.

I omröstningen på aftonbladet.se tyckte nästan 56 procent av läsarna att årets deltagare hittills visat på en mycket högre nivå än tidigare. I fredagskvällens program kom det också många positiva kommentarer från jurymedlemmarna om det allmänna tillståndet i årets startfält. Sent på fredagskvällen tyckte också 49 % att Daniel Breitholtz är bäst av de fyra i juryn.

Hård kritik

Nu närmar sig juryns enväldiga makt i programmet sitt slut i och med att uttagningarna är över. Kritiken mot idol-juryn har blivit en institution och de flesta inläggen i Eftersnack handlade om Juryns sätt att bedöma och lämna kommentarer.

”Hur skall vuxna kunna fördöma mobbarbeteende hos barn samtidigt som det går ett program på TV som tvärtom, legitimerar elakheter o kränkningar utan dess motstycke” skriver rimfaxe och fortsätter med att ifrågasätta juryns kompetens:

”Programmet kanske hade haft lite mer trovärdighet om TV 4 satt samman en jury, som bestod av människor som kunde musik”

Juryns nattsömn

”Hur kan dessa jurymedlemmar sova gott??? Förstår inte ni att alla som är med, dåliga eller inte är jätte nervösa och ni spyr ut era elaka ord”, skriver Sanne.

Men alla är inte negativa. Signaturen Dundee påpekar i ett inlägg att det är få som i dag inte känner till förutsättningar i programmet.

”Den som ger sig in i leken får leken tåla. ALLA som ger sig in i idol vet hur dom är. O det är så dom ska vara! Det är det som är idol. Att ge sig på Anna Book var fel o onödigt. Men allt dom säger till deltagarna är rätt”, skriver Dundee.

aftonbladet.se