Tummen upp för ”Mäklarna”

Läsarna: Bergqvist är fantastisk som otroligt dryg mäklare

TV

Premiären av komediserien ”Mäklarna” blev en succé. Åtminstone om man får tro aftonbladet.se:s läsare.

Över hälften av de röstande tyckte att seriestarten var värd fyra eller fem plus. Och mest hyllad blev huvudrollsinnehavaren, Kjell Bergqvist.

– Riktigt kul, skrev modesty.

Foto: Elisabeth Olsson Wallin/SVT
Mäklarna Kjell Bergqvist och Cecilia Frode i rollerna som Kaj och Vilma.

”Bergqvist är fantastisk som otroligt dryg mäklare. Han är så dryg att man bara kan skratta åt honom. Jag ser fram emot att följa den här serien.”

”Kjell Bergqvist är ju suverän! Och han skådespelade ännu en gång med mat i munnen... Minns Hundra höjdare...” skrev Karin M. Allvetaren höll med: ”Han är helbra”.

”Trovärdighetsproblematik”

Reino tyckte däremot att handlingen var lite väl skruvad. ”Med tanke på hur många mäklare det finns skulle ju ingen människa i världen anlita en sån dåre till mäklare. Å utan uppdragsgivare inga lägenheter att mäkla. En liten trovärdighetsproblematik. Men man får väl se förbi det...”

Poliser mest poppis

I omröstningen om populäraste yrkesgruppen i dramaserier vann poliserna klart med drygt 22 procent. Tvåa och trea kom läkare och rättstekniker.

”De bästa yrkesgrupperna som gör sig på TV är poliser, läkare och annan sjukvårdspersonal. Advokatserier är också bra...” tyckte Sissen.

Sandra Wejbro