Så blir du en spännande singel

Singelcoachen Sofia ger sina bästa råd

TV

Jakten på den rätta kan leda till en total låsning.

Kvällens ”Singelcoacherna” handlar om Peter som aldrig möter tjejer i sin vardag.

– Det går inte att jaga. Man måste ta tag i sitt eget liv och göra det man älskar, säger singelcoachen Sofia Sivertsdotter.

Foto: TV 3
Sofia Sivertsdotter är kvällens singelcoach.

I ”Singelcoacherna” på TV3 får singlar som misslyckats i sökandet efter en patner professionell hjälp. Kvällens program handlar om Peter, 34 år, som jobbar med teknik och sällan möter tjejer i sin vardag. När han väl träffar någon har han svårt att visa vem han egentligen är, bakom pratet om datorer och spel.

Rädd att göra fel

Hans problem är inte ovanligt menar Sofia Sivertsdotter, personlig coach och den som i programmet hjälper Peter att bli.

– Detta händer många som jobbar i en typisk manlig miljö. Peter är väldigt intellektuell och bra på att prata. Men han har svårt att få kontakt med sina känslor, säger Sofia Sivertsdotter.

Hennes analys av Peters problem är att han måste våga göra nya saker.

– Peter har inte vågat sätta sig i obekväma situationer. Han är rädd för att göra fel, och det är han inte ensam om. Jag brukar säga att tio av tio är det, säger Sofia Sivertsdotter.

Hårt arbete

Sofia Sivertsdotter sätter samman ett program som hjälpa Peter att uppnå sitt mål under programmets gång.

– Som coach kan jag inspirera, men motivationen måste komma inifrån. Peter är till exempel väldigt modig och medveten om sin situation.

Men den som är trött på singellivet och vill hitta kärleken måste räkna med att det inte finns någon snabb lösning genom olika kurser.

– Det går inte att bara ta första stegetman måste fortsätta ta steget och utmana sig själv varje dag. Risken är annars att man hamnar tillbaka i tryggheten som man var i tidigare.

Hennes bästa råd till den som tröttnat på singellivet kan låta enkelt:

– Du måste sluta tänka på att den andre ska lösa dina problem. Jag tror mycket på att man ska tänka på sitt eget liv och göra det man älskar. Då blir det lättare att hitta någon annan.

Carl-Magnus Fagerholm