Losern som blev rolig

Larry David är tillbaka med en ny säsong av ”Simma lugnt Larry!”

Foto: AP
Stormrik Larry David gjorde sig en förmögenhet på ”Seinfeld”. Nu har tillbaka i rutan med fjärde säsongen av ”Simma lugnt Larry” eller ”Curb your enthusiasm”, som den heter i original.
TV

Han är en irriterande gnällspik som ständigt gör sig ovän med sina vänner.

Larry David är komikern som misslyckades med kvinnorna och gjorde det till sin grej.

Han har blivit stormrik på att vara en loser.

I kväll är Larry David tillbaka med den fjärde säsongen av ”Simma lugnt Larry!” på SVT. Serien blev Davids återkomst efter guldåren som skapare och bakgrundsgestalt i ”Seinfeld”.

I Seinfeld var Larry David förebild för George Costanza, som hade misslyckade förhållanden som ett av sina kännetecken. ”Seinfeld” gjorde honom stormrik. När serien lades ner kunde han luta sig tillbaka med 200 miljoner dollar på banken.

Loserstämpeln blev hans lycka

Larry David hade själv aldrig någon tur i kärlek. Och det var det som gjorde honom till komiker.

– Det var inte kvinnornas fel. Jag vara inte cool. Totalt ocool, säger Larry David i en intervju med CBS 60 minutes.

– Om kvinnorna hade gillat mig hade jag aldrig blivit rolig, säger Larry David i en av de få intervjuer han gett genom åren.

Älskar sin karaktär

Seriens speciella stil, där dialogen improviseras och kända människor spelar sig själva, visar bara till viss del den riktiga Larry David. En vanlig dag i hans liv är absolut inte som i serien.

Karaktären ger honom frihet att gå över gränsen.

– Jag älskar karaktären. Först trodde jag inte att det skulle bli en karaktär. Att det bara skulle vara jag. Men sen när jag fortsatte skriva kom jag fram till att det skulle bli en ny version av mig själv, säger Larry David till CBS.

Karaoke med Mel Brooks

I lördagens avsnitt närmar sig den tionde bröllopsdagen för Larry och hans fru i serien, Cheryl. Larray David påminner henne om en väldigt speciell present som hon lovade när de förlovade sig. Gissa om Larry blir överraskad när han under en karaokekväll möter Mel Brooks.

Carl-Magnus Fagerholm