Läsarna: Larry David är ett geni

Men humorn är inte helt lätt att uppskatta

TV

Han säger och gör det vi själva inte vågar göra – ett geni.

”Simma lugnt Larry!” har definitivt sina hängivna fans bland läsarna.

En skallig och tråkig 50-åring som försöker spela Seinfeld själv invänder andra läsare.

Foto: AP
Larry David.

”Curb your enthusiasm(som serien heter i original, reds anm) är förmodligen den bästa TV-serien som sett dagens ljus. Upplägget, de klockrena historierna och framförallt den prislösa självironin. Larry David är ett geni”, skriver Jespitos.

”Jag förstår dock att folk har problem med att smälta humorn då den, lite sådär lagom pretentiöst uttryckt, är väldigt djup och intelligent.

Förhoppningsvis får serien emellertid många att förstå vem som egentligen var hjärnan bakom Seinfeld-succén,” fortsätter samma inlägg.

Provocerar

Larry Davids stil i serien provocerande.

”Kungen av kungarnas konung!!! Storhetsvansínne säger andra, dryg säger fler... allt han säger o gör i filmen är ett faktum i verkliga livet, han säger det vi tänker, skillnaden e att han gör det!”, skriver Officialjc.

Den något tillspetsade formen i serien gör att den definitivt kanske inte har lika lätt att tilltala en bredare publik. Den kräver tid.

”Första gången jag såg"simma lugnt larry", trodde jag det var ett skämt, en dockusåpa, vad som helst. Efter några avsnitt begrep jag bättre. OK, ibland är det så pinsamt att man sappar iväg, men kommer alltid tillbaka, men det beror ju mer på mej än på David. Superserie, och komedi när den är som bäst!!”, skriver Klixon.

Tråkigt!

Men alla är inte lika övertygade om seriens storhet. Så hrä skriver signauren Mr Einstein:

”Ja, vad ska man säga!?

Tycker karln är irriterande att titta på.

En skallig och tråkig 50-åring som försöker spela Seinfeld själv.

Dråpligt!

En riktig tråkmåns...”

aftonbladet.se