Rachel Bilson är läsarnas favorit

OC, Beverly Hills och andra ungdomsserier diskuterades i Eftersnack

TV

Läsarna gillar OC. Beverly Hills, Buffy, Dawson´s Creek och One Tree Hill utnämndes av många till tidernas bästa ungdomsserier.

Och vem som är hetast av huvudrollstjejerna i OC? Rachel Bilson såklart!

Foto: Kanal 5
Summer favoriten Rachel Bilson var klart mer populär än Mischa Barton.

Summer (Rachel Bilson) vann en klar popularitetsseger över Marissa (Mischa Barton) med nästan 65 procent av de drygt 18 000 rösterna.

Många läsare försökte förklara varför OC är så bra. ”OC har allt!!” tyckte Pjodden. ”Jag tycker att OC INTE bara tilltalar ungdomar, utan även lite äldre. Alla kan "känna" igen sig i ngt. Visst så är det mkt destruktivt som händer, men gör det inte det på riktigt? Bra att de visar att även de "rika" har sina problem, allt är inte en dans på rosor fast de bor i pampiga hus och har några mille på kontot. I OC finns ngt för den "nördige", "outsidern","vuxne" mm”.

”Det är en aldeles utmärkt serie att titta på när man känner att ens eget liv är deprimerande och händelselöst” skrev Havanna.

”Buffy kicked butt!”

Men läsarna hade många olika favoriter bland de klassiska ungdomsserierna. ”Beverly hills 90210 var den absolut bästa serien, tyvärr lite väl amerikanskt moralisk ibland...” tyckte Ironwoman. Ahmed höll med. ”OC och One tree hill osv är ju bara kopior”.

Signaturen Roligs röstade på Buffy vampyrjägaren. Det gjorde även Joan. ”I love Buffy, she kicked butt!” Men hon mindes även en annan klassiker. ”Den ultimata ungdoms serien som jag minns väl är Dawson's Creek. Det var något som man följde ständigt när man var yngre. Vem skulle Joey välja, Dawson eller Pacey? Jag föredrog Pacey”.

”Vilken som är tidernas bästa ungdomsserie är utan tvekan One Tree Hill som går på kanal 5. Den om någon tonårs serie har dramatik som vissa andra serier behöver *Host* The OC *Host*” skrev Cimrele.

Hennes topplista såg ut så här:

1. One Tree Hill

2. One Tree Hill

3. One Tree Hill

4. Dawsons Creek

5. Dawsons Creek

Sandra Wejbro