Läsarna: Varför mesa och låtsas?

Dokusåporna om klasskillnader fick ett svalt mottagande i Eftersnack

TV

”Survival of the richest” parar ihop sju oförskämt rika och bortskämda ungdomar med sju fattiga.

Dokusåpan fick ett minus i betyg av 65 procent av de röstande. Knappt 30 procent gav den godkänt (tre till fem plus).

Foto: Kanal 5
I "Survival of the richest" kämpar rika och fattiga om 200 000 dollar.

”Dokusåpornas tid är förbi... Rika som tycker dom står över alla andra och "fattiga" som avundas och föraktar dom rika. jo det kan ju vara något att engagera sig i, har man inget eget liv får man leva sitt genom karaktärerna i dokusåpornas värld, skynda er att hitta eran egna favorit innan den blir upptagen!” skrev Robbie .

”Använd verklighetens klasskamp vetja! Varför mesa och låtsas när det finns så spännande klasskillnader i verkligheten? Den som vinner får behålla a-kassan alt. bli städerska hemma hos grannen?” tyckte godzilla.

”Nu har dom visat detta premiäravsnitt 3 gånger, jag blir tokig! kan man någon gång få se nästa avsnitt? Så slipper man denna urtrista presentation av dessa människor igen. Varför ska de förödmjuka de fattiga genom att servera de rika?? och varför kunde de inte tagit fram en snygg rik kille? Så man kunde fantiserat lite om att det skulle bli en historia mellan en snygg fattig tjej o en snygg rik kille!” skrev Mandelkin.

”Survival” bästa klasskamps-såpan

Den senaste tiden har ett antal dokusåpor lanserats med kampen mellan rika och fattiga som tema. I ”Trälen” ställs överklass mot förort och i ”Klasskampen” lär de sig boxas mot varandra. "Survival of the richest" stod sig väl i den konkurrensen. 56 procent av de röstande föredrog den fram för ”Klasskampen” (24 procent) och "Trälen” (20 procent).

”Bra underhållning! 'Survival of the richest' är kul..det är sådana enorma kontraster på 'fattig' och rik i det huset..de rika är ju miljardärer..Taskigt däremot att den 'fattiga' också åker ut när den rika blir utröstad..men,men..det är ju spelets regler:) Mer sånt här på teve!” skrev firstdiva.

”Survival on the richest är mest underhållande av The Reality Shows just nu, men Trälen går Mån-Tors och är kul på sitt sätt, men speciellt mycket spänning är det inte, sen har vi underbara FCZ som också gick ikväll ;)” tyckte pruzze.

Sandra Wejbro