Läsarna: Arkiv X är bäst

I Eftersnack trodde majoriteten på ufon

TV

Några hyllade Arkiv X. Andra sörjde att "Invasion" lagts ned i USA.

Men de flesta ville trots allt diskutera existensen av ufon och liv på andra planeter. Korkat ställd fråga tyckte många.

– Hur kan man inte tro på UFOn? undrade till exempel Rastafari.

Foto: 20th Century Fox
Arkiv X med Mulder (David Duchovny) och Scully (Gillian Anderson).

51 procent svarade ja på frågan om man tror att ufon existerar. Signaturen Rastafari var en av dem: ”Area 51 har massa UFOn i hangarerna, då ingen av oss vet vad de är för flygplan det rör sig om, men att det är utomjordingar som kraschat har jag lite svårt att tro”.

Gnucko skrev: ”Allt som vår vetenskap inte kan bevisa blir ofta misstrott, varför? Det händer väldigt mycket som inte är logiskt enligt oss människor men vi vet ju inte allt som väl är. Att det finns andra dimensioner eller med planeter det förefaller ganska troligt tycker jag”. 

”Liv på andra planeter ja. UFOn nej” skrev cyberdebattör.

Arkiv X är helt klart bäst

Signaturen ”Bokbladet” var mer tveksam. ”Visst är UFO-serierna kul men nä... Människan är tyvärr ensam och det mest destruktiva som finns och som vi känner till.”

”UFON behöver inte vara utomjordingar. Ingen tänkande individ kan väl förneka att oidentifierat flygande objekt  finns! Det förekommer ju rapporter om dessa dagligen världen över. Så visst finns de. Sen är det ju en helt annan fråga om det finns liv på andra platser i Universum. Rent logiskt så borde ju svaret bli ja på den frågan, sen om det är människolika individer eller mer liknar insekter det lär det nog dröja innan vi vet! För övrigt tyckte jag att Invasion var en riktigt spännande serie. Men Arkiv X är ju helt klart bäst när det gäller det övernaturliga!” tyckte Magga.

Signaturen hanzolof höll med: ”X-files slår de flesta nya tv-produktioner med råge”.

Flera läsare uttryckte sin besvikelse över att ”Invasion” har lagts ned i USA. Hur meningsfullt är det för Kanal 5 att visa den när man inte får något riktigt "slut"?

Sandra Wejbro