Läsarna: Ett obegripligt mästerverk

SVT:s nya dramaserie gick inte hem i Eftersnack

1 av 2 | Foto: Johan Paulin/SVT
Prästen spelad av Tobias Hjelm.
TV

47 procent gav den ett minus i betyg. Godkänt (tre plus eller mer) tyckte drygt 37 procent av de röstande.

Nej, den nya dramaserien ”Mästerverket” gick inte hem hos aftonbladet.se:s läsare.

– En soppa kokad på en samling onormala individer! tyckte Storfille.

Läsarna röstade fram vilket land som gör de bästa dramaserierna. USA vann överlägset. Andraplatsen knep England följt av de nordiska rivalerna Sverige och Danmark på delad tredje plats.

”Sverige kan inte göra bra TV... Och som vanligt så är det urtrist skit, spelar ingen roll om det är drama eller film... Sverige har inte gjort nåt sevårt sen gamla hederliga strul, sällskapsresan, göta kanal och dom gamla skratten...” skrev Kerecha.

”Sämsta jag sett på länge”

”Mästerverket” gick inte heller hem hos läsarna. ”Obegripligt "mästerverk". En soppa kokad på en samling onormala individer! Fanns det någon "vanlig" person i rollistan? Sämsta jag sett på länge. Det blir inget jag ödslar någon tid på i fortsättningen” skrev Storfille.

”Kassa skådespelare, kass dialog och scripta-missar HELA tiden. Bra jobbat SVT” tyckte Danzog.

"Konst på högsta nivå”

Signaturen ”Attvaraellerintevara” var däremot positiv. ”Tack SVT för måndagar klockan 20.00. Alltid drama av högsta kvalitet. Mästerverket inget undantag. Underbar regi, fantastiskt skådespeleri, njutbar musik, KONST PÅ HÖGSTA NIVÅ. TACK. Svårt att vänta till nästa måndag. Ni som skriver att det är smörja kan titta på andra kanaler, detta drama är för medborgare med känsla och passion, inte för okultiverade stackare”.

Vilket land tycker du gör de bästa dramaserierna?

Sandra Wejbro

ARTIKELN HANDLAR OM