”Du är det bästa som hänt sedan tvättmaskinen”

Läsarna chattade med Ann Söderlund om torsdagens ”Söderlund & Bie”

TV

Torsdagens ”Söderlund och Bie” handlade om att sätta gränser för sina barn. I chatten med läsarna fick Annn Söderlund ge fler tips i ämnet – och ta emot en hel del beröm.

Foto: Marcus Oliveras
Ann Söderlund.

anna säger: hej är det roligt att vara mamma

Ann Söderlund säger: Ja, helst skulle jag vilja ha 100 barn. Men man är ju ingen ko...

Annika säger: Hej . först måste jag bara säga att programmet är otroligt intressant att titta på ;-) Jag har trillingar , tre flickor , men den ena lämnas alltid utanför så vad kan jag försöka hjälpa till med ?

Ann Söderlund säger: Trillingar! Wow! Du är en hjältinna. Skaffa ett till så blir det två lika... : )

Annars kan man engagera dom i saker så att de måste samarbeta, lägga pussel, bygga kojor, baka kakor. Men det är inte lätt. Också att man ska fokusera på en i taget, vilket är svårt.

Linda säger: Hej Ann! vart har man sett dig förut?

Ann Söderlund säger: Jag har varit chefredaktör för några olika tidningar, jobbar för tv4, skriver mamma-krönikor i amelia och har skrivit en bok, bland annat. : )

Tina säger: vad gör man åt ett barn som ALDRIG LYDER?när inte vi gör som han säger så gråter han tills man får huvudvärk o börjar slåss?

Ann Söderlund säger: Förlåt, jag menade att jag har jobbat för tv4, nu jobbar jag för svt.

Ann Söderlund säger: Tina, det är otroligt svårt. Det enda råd jag kan ge är att man måste ta sig all tid i världen för att lyckas få riktig ordentlig kontakt med barnet, visa att man respekterar det, och komma barnet nära. Det bygger på att barnet har respekt för din person, inte för din auktoritet som förälder.

Malin säger: Hej, kan inte du och Hanna skriva en bok om barn liknande "Från A till bebis". Är gravid i v 35 och den boken är min bibel..

Ann Söderlund säger: Hej Malin! Tjong i medaljongen, från B till Dagis är på gång! Jag ska bara få lite tid. Kram

Camilla säger: Du är det bästa som hänt sen tvättmaskinen uppfanns, sen undrar jag: Är du alltid så glad och full av energi fast hela huset är upp och ner? Jag har en gnagande ångest för att inte hinna med och jag har "bara" ett barn. Kan inte lägga mej med disk i köket eller leksaker på golvet.Vill inte gå ur sängen om det är ett virrvarv av skor i hallen. Är jag i akut behov av psykvård eller är fler som jag??

Ann Söderlund säger: Tack kära du. Att bli jämförd med en uppfinning kändes härligt! : )

Jag vet inte, min energi är ett arv från min mamma, jag tycker bara det är så kul att leva så jag vill hinna med så mycket som möjligt. Jag tror inte att du är i behov av psykvård, du behöver bara ha lite tid för dig själv, åk bort med din man några dagar om du kan.

purity säger: hej mitt namn är purity

och jag vill fråga dig hur klara du att ha tre barn är det inte jobbigt

Ann Söderlund säger: Jo, det är klart att det är jobbigt, det kan jag inte sticka under stol med, men livet är så mycket härligare. Man blir lite annnorlunda när man har barn, men det är väl den eviga klyschan att man får faktiskt så mycket tillbaka när man ger mycket. Men mejla mig inatt så är jag inte lika positiv.

Fia säger: Hej! Såg precis programmet.. en av familjerna du besökte - var det så att mamman ammade ett av barnen som såg ut att vara runt 2 år? Vad anser du om detta med amning?

Ann Söderlund säger: Jag tycker att man får amma hur mycket man vill. Jagt tycker inte att det är anstötligt eller så. Själv har jag valt att amma fram till ungefär 1 år.

Lina säger: Jag har en fråga om hur man gör med spel tokiga små 6 åringar

Ann Söderlund säger: Man får prata ihop sig med 6-åringen, och sätta regler gissar jag. Men jag har ingen spelgalen kille så det är svårt att ge råd. Lycka till!

Monica säger: Måste bara få säga att du är himla charmig:-) ,sen missa jag förra veckann avsnitt :-( jag undrar bara HANN ni med toget? :-) jag har några bekanta som alltid är ute i sista minuten,men det konstiga är att domalltid klrar sig ...*tur för dom* :-) vi ses nesta vecka

Ann Söderlund säger: Tack! Nä, vi hann inte med tåget men det var fasen mig första gången. Jag har inställningen att det alltid löser sig, även det här med tider. Men det här är första gången som vi nästan inte hann med tåget.

sara västerås säger: jag vill bara tacka för ett jättebra program!!! speciellt kvällens var riktigt bra emd många bra tips!!! var väl bara CHOKLADEN i väskan jag tyckte var si så där..:-) för min egen del kan jag ta det, men sonen min får frukt om han är hungrig!

ser fram emot nästa veckas program om jämlikhet...spännande!!!!

Ann Söderlund säger: Tack sara, nästa veckas program blir riktigt roligt och inspirerande, apropå chokladen så var det ju väldigt fin chocklad, 70%-ig, inte med socker. Men jag kan hålla med om det är bättre med frukt!

Linda säger: hej, tack för ett jätte bra program. Vill börja med att säga att jag tycker du verkar så härligt ärlig...har skrattat mkt åt det där med kakan innan frukost! Har själv tre barn och gillade programmet med sömn. Känner igen mig med kaoset när man är själv hemma vid läggningen..har du ngt bra tips

Ann Söderlund säger: Tack va glad jag blir. Tips: ja, börja i god tid med läggningen, gå igenom rutiner som barnen känner igen, låt dom läsa en bra stund i sängen och lugna ner sig. Men det är inte lätt, och barn är väldigt olika.

Ulrika säger: det är så skönt att se att ni verkar vara en sån HELT VANLIG FAMILJ med helt vanliga problem. Känns det som att erat liv funkar bättre nu?

Ann Söderlund säger: Ulrika, ja vi är rätt vanliga, som många är tror jag. Ja, vi har fått några tips från serien, det känns överhuvudtaget som att livet fungerar lite bättre hela tiden.

Liselotte säger: Hej Ann! Bra program! Är själv tre barns mor, en på 7år en på 16 månader och minstingen på 4 månader,alla flickor. Hur gammal är din minsting och sover han i egen säng? Det gör inte min, när ska man lägga dem där för att vänja dem tycker du?

Ann Söderlund säger: Minstingen sover inte i egen säng, han sover hos mig. Vi har köpt en säng, men mellansonen tog över den... Vi hoppas att han sover i egen säng från 1-årsåldern i alla fall.

Fia säger: Hur vet man att man är redo att bli mamma?

Ann Söderlund säger: Det man inte, det bara slår en i huvvet en dag, och då gör man nästan vad som helst för att få barn... : )

Ann Söderlund säger: Ursäkta, skrev fel, menade: "det vet man inte".

cicci säger: hur ska man få barnen att lyssna?

Ann Söderlund säger: Det undrar jag också, vi sitter och käkar middag hos grannarna och alla pojkarna håller väldigt hög volym... Det är svårt att få dem att lyssna. Det bästa är att ha tid och sätta sig ner och fokusera på barnet, varva ner och prata med det. Inte lätt i alla lägen.

jimmy säger: En fråga bara är detta bara för "Mammor"?

Kan finnas Pappor som oxå har problem alt frågor

Ann Söderlund säger: Det är klart att det är till för pappor också!

Ann Söderlund säger: Programmet vänder sig till hela familjen!

Emmelie säger: Hej Ann! Tycker att du är en helgrymm mamma och kvinna. Du lever livet som det passar dig och efter ditt hjärta, vilket är så himla härligt och därför älskar jag att se på ditt program

Ann Söderlund säger: Tack, det var bland det finaste jag har hört! Jag är inte typen som tänker efter och planerar så mycket. Livet får vara som det är och det är fantastiskt!

Kram!

Mer om ”Söderlund & Bie”:

ARTIKELN HANDLAR OM