Läsarna: Tummen upp för "Antikrundan"

Ett av tv:s bästa program enligt Eftersnack

TV

Två miljoner tittare bänkade sig framför "Antikrundan" förra torsdagen. Om man får tro aftonbladet.se:s läsare är programmets popularitet välförtjänt.

– Det är ett av tv:s bästa program, tyckte kostmedveten.se.

Foto: Carl-Johan Söder/SVT
Eva Seeman provsitter formgivaren Eero Aarnios Åskbollenstol i plast från 1963.

I omröstningen uppgav 56 procent att de tänkte se kvällens avsnitt av "Antikrundan". Tittarsuccén vann därmed en förkrossande seger mot sina konkurrenter. Tvåa blev "Du är vad du äter" (15 procent) och trea "När & fjärran" (14,5 procent).

Dras med i entusiasmen

”Antikrundan är ett av de få program jag verkligen tycker om på SVT. Kanske för att jag alltid fascinerats av äldre saker, klenoder m m. Och personerna som värderar dessa saker har en sådan entusiasm många ggr att man riktigt dras med” skrev Preppie.

"Verkliga känslor"

”Anne Lundberg är en fantastisk programledare. Att sedan programmet är intressant, lärorikt, personligt och underhållande gör det ju bara ännu bättre. Programmet förmedlar något så ovanligt som verkliga känslor. Kanske kan populariteten bero på det...” skrev Christina Linnea.

”Trots alla antikvitetshandlare, auktioner, mm. så finns det en otrolig mängd gamla,orginella och roliga saker ute i svenska folks hem. Här visar programmet deras saker som vi inte får se annars. Och i de flesta fall blir det till glädje både för ägarna och vi tittare” skrev kusken.

Sandra Wejbro