Linnea, 33, får ett nytt utseende i tv

1 av 2 | Foto: STRIX/KANAL 5
Linnea Lamberg Hakonen led mycket av hur hon såg ut. I kväll får tittarna följa hennes förvandling i "Extreme makeover".
TV

I flera år gick Linnea, 33, och skämdes för sitt utseende. Men efter grundlig plastikkirurgi har hon fått livslusten tillbaka.

- Nu vänder sig killar om när jag går på gatan, säger hon och skrattar.

I kväll är det dags för den skandinaviska versionen av Kanal 5:s "Extreme makeover". Serien, där patienter genomgår plastikkirurgiska operationer som förändrar kropp och utseende, blev en stor tittarframgång i USA.

"Har riktiga behov"

- Men vi ville inte göra som i USA, där idealet var att skapa en slags Ken och Barbie-dockor. Här är det folk med riktiga behov som i vissa fall stått i vårdkön i flera år, säger producent

Rickard Anjemo

.

I kväll får vi bland andra följa

Linnea Lamberg Hakonen

, 33, från Västerås. Efter en rejäl bantningskur, där hon lyckades gå ner hela 75 kilo, fick hon problem med en hängande mage.

- Jag led något kopiöst över hur jag såg ut. Dessutom varade det och blödde under magen, men landstinget hade inga resurser att hjälpa mig, berättar hon.

Efter flera operationer, där plastikkirurger tog bort överflödigt skinn och lyfte Linneas bröst, känner hon sig i dag som en ny människa.

- Jag är så otroligt nöjd. Min lilla dotter kände inte ens igen mig när jag kom hem, säger hon.

I kväll får vi även se danska

Flemming

(stor näsa) och norska

Lene

(skevt ansikte) förvandlas.

Kvinna – svara här:

Man – svara här:

Jon Forsling

ARTIKELN HANDLAR OM