Ernst glasshånades

Anders dissade Ernst i direktsändning.

SVT Det har ryktats om att Anders Lundin är på TV4:s önskelista. men efter i kväll kanske inte det känns så aktuellt.
TV

Allsången blev en regning historia som främst kommer att kommas ihåg för att Anders Lundin passade på att dissa forna kollegan Ernst Kirchsteiger.

Allsången har börjat. "Stockholm i mitt Hjärta" strömmar ut över Stockholm. Anders är klädd i snygg mörk Kavaj.

Eldkvarn är de första artisterna ut. De inleder med vackert piano och fioler i "Fulla för kärlekens skull". Plura som ska ha haft det svårt med rösten låter hur bra som helst.

Det regnar ordentligt på Skansen och Anders och Plura snackar ut. Anders ordnar en applåd åt bandet för att de hållt på så länge. Bandet bildades 1971 i Norrköping.

Plura har valt "Kostervalsen" till allsång. Han går sedan ut i regnet för att låta publiken sjunga.

Generad av Kostervalsen

Anders säger sig bli generad av Kostervalsen, då den har lite småfräckt innehåll. Efter rodnaden presenterar han Mattias Enn som är expert på Zarah Leander.

Han sjunger Zarah-låten "jag har blivit mycket, mycket bättre på gamla dar. Publiken är med på noterna trots att det känns som Allsång från 40-talet.

Allsången bli Zarahs paradnummer "Vill ni se en stjärna".

Carina Berg och Susanne Lanefelt sjunger med från publiken. Kända kvinnor och män dyker upp överallt i publiken och sjunger primadonnans låt.

Efter kändisorgien så dyker Sofia Karlsson upp och sjunger "Spelar för livet".

Efter låten pratar Anders och Sofia instrument. Verkade inte ha så mycket att säga varandra.

Cittrabandet med ragnar och john

Citronilerna bestående av Ragnar Dahlberg, John Pohlman med flera presenteras. De är ett manligt cittraband.

Cittrabandet kör i gång klassikern "Drömmen om Elin".

Efter gubbarna kommer lite sprudlande ungdom i form av svängpunkarna i Florence Valentin. "Pokerkväll i Vårby Gård" heter låten och det är ett driv som liknar Håkan Hellströms spelningar på Skansen. Låten påminner också en hel del om punkbandet The Clash.

Nästa låt blir en duett med Svante Thuresson och Sofia Karlsson. Efter låten snackar Anders och Svante duetter och om hur bra det är som sätt att få nya kvinnliga bekanta. Sedan blir det dags för allsång och duett med Svante och Love Antell från Florence Valentin. "Jazzgossen" av Karl-Gerhard blir melodin.

Dissar Ernst Kirchsteiger

Efter allsången förklarar Anders varför han alltid är så glad på tisdagar när det är allsång. Han får nämligen äta så mycket korv och glass han vill. "De borde du ha tänkt på Ernst" säger han. En pik till Ernst Kirchsteiger som gått från SVT till TV4.

Sedan börjar han sjunga en sång om att inte ha fillingarna på. Markoolio dyker upp och tar över sången.

Markoolio väljer sedan Lasse Berghagens klassiker "En kväll i juni" till allsången. Sedan drar han igån med sin egen "Ingen sommar utan reggae".

Mattias Enn får avsluta allsången med Zarah Leanders "Stockholm är Stockholm".

Läs mer om Ernst

Jesper Björnstedt Qvarsell ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM