”Inte ens jag har fått in kanalen”

Flytten till TV 4 Plus oroar ”Bingolottos” Rickard Olsson

Foto: TV4
”DET ÄR FÖR JÄKLIGT” Rickard Olsson skräder inte orden när han fördömer TV 4:s beslut att flytta ”Bingolotto” till TV 4 Plus. Han tror att omställningen kommer att innebära stora problem för tittarna.
TV

I kväll återvänder ”Bingolotto” till lördagstablån.

Bra – men ett problem finns, tycker programledaren Rickard Olsson.

– Att vi sänder i TV4 Plus. Inte ens jag har fått in den kanalen.

Nej, ”Bingolottos” bästa tid är inte nu. I dag kan programmet bara drömma om 90-talets glansdagar när programmet som mest lockade över tre miljoner tittare.

Men i kväll återvänder i alla fall ”Bingolotto” till sin, enligt programledaren Rickard Olsson, rättmätiga sändningskväll.

Vissa har inte råd

– Det handlar ju om klassisk lördagsunderhållning, så där hör vi hemma.

Men ett krux finns – för det är inte i stora TV4 som lördagscomebacken sker, utan i lillasyster TV4 Plus.

– 86 procent av svenska folket har möjlighet att se kanalen. Men det är en betalkanal och jag kan verkligen sympatisera med dem som inte har råd att skaffa den eller inte vet hur man går till väga för att få in den – det är ju för jäkligt. Jag har faktiskt inte själv installerat kanalen, säger Olsson.

Hans företrädare på programledarposten, Lasse Kronér, håller med:

– Det är smart av Fyran som kan locka fler att knyta sig till TV4 Plus. När ”Bingolotto” bytte sändningsdag till söndagen blev det direkt ett publiktapp och nu kommer det att bli ännu värre. Man ska minnas att det här programmet drar in stora summor till svenskt föreningsliv.

Hoppas slå rekord

Det tidigare tittarrekordet för TV4 Plus är daterat till den 10 oktober 2006, när fotbollsmatchen mellan Brasilien och Ecuador lockade 425 000 tittare till kanalen.

Den siffran hoppas Rickard Olsson slå i kväll.

– Ja, det vore ju fan annars. 600 000 skulle vara jättebra, men 500 000 är inte dåligt det heller.

Start i kväll, klockan 18.05.

FAKTA

Fyran redo för tittarkaos i kväll

Från heltäckande TV4 till betalkanalen TV4 Plus – det är ett byte som får Fyran att förbereda sig för tittarkaos. Under kvällens sändning av ”Bingolotto” finns därför extrainkallad personal för att svara på tittarnas frågor.

– Receptionen är utökad. Den är beredd och uppdaterad, säger Britta Pehrsson, pressinformatör på TV4.

De showar i TV4 Plus premiär

Gäster i kvällens säsongspremiär är Jessica Folcker, Amy Diamond, Jerry Williams, Mats Ronander samt danspar från ”Let’s dance”.