”Robinson”-Leif aktuell i fixarshow

”SVT behöver en ny publikdragare”

1 av 2 | Foto: Foto: CONNY SILLÉN
MÅNGA NYA IDÉER Leif Svensson älskar att snickra och vill inte kopiera tidigare program. ”Kanske kunde man låta en grupp kändisar snickra, så att tittarna förstår att det inte är så enkelt som det ser ut”, säger han.
TV

Snickaren Leif Svensson var en av favoriterna i ”Expedition: Robinson” 2002 och 2003.

Nu är han påtänkt för ett nytt fixarprogram i SVT.

– De har ju tappat Ernst Kirchsteiger och behöver en ny publikdragare, säger han.

Sedan Leif Svensson, 36, var med i ”Expedition: Robinson” för fem år sedan har han hunnit bygga hus, skaffa tvillingar och starta egen kranfirma.

Snart kan han kanske titulera sig programledare också.

– SVT och jag för en dialog, de tycker att jag vore jättebra i ett fixarprogram.

Leif Svensson tror att han har vad som krävs.

– Jag har massor att ge. Min popularitet i ”Robinson” byggde mycket på mitt skapande. Jag älskar att snickra. Dessutom är jag spontan.

Vill göra nytt

Han har idéer om hur man skulle kunna göra fixarprogrammet nyskapande så att det inte blir en kopia av etablerade serier som ”Sommartorpet” och TV4:s ”Äntligen hemma”.

– Kanske kunde man låta en grupp kändisar snickra, så att tittarna förstår att det inte är så enkelt som det ser ut. Det måste vara jättemånga som åkt på fuktskador och annat bara för att de tror att de kan lika bra som proffsen i tv.

Gunilla Nilars, projektledare på SVT, bekräftar att hon varit i kontakt med Leif Svensson:

– Han har kunskaperna som krävs, hans idéer låter spännande. Men ingenting är bestämt.

FAKTA

Namn: Leif Svensson. Å lder: 36. Bor: Utanför Lindesberg. Familj: Sambon Anna och tvillingarna Alfred och Maja, 4. Yrke: Snickare. Inkomst: 270 300 kr (2007 års taxering). Aktuell: Påtänkt programledare för nytt fixarprogram i SVT.