Babben talar ut om sexattacken

Programledaren: Jag gick helt på mediabilden av bonde-Fredrik

1 av 9
TV

Babben Larsson sexskämt om bonde-Fredrik skapade ramaskri.

Nu berättar programledaren själv om händelsen.

– Jag känner att jag borde ha sett ”Bonde söker fru” innan jag levererade det här skämtet, säger Babben i kvällens ”Rakt på med K-G Bergström”.

Babben Larsson, 51, upprörde många när hon i sitt eget program, ”Babben & Co”, skämtade om ”Bonde söker fru”-deltagaren Fredrik Karlsson, 24, och hans sexuella erfarenheter.

”Något tragiskt”

– Det är ju tydligen något tragiskt med den här Fredrik för han har aldrig haft sex med en kvinna, visst har man läst det lite varstans? Nu vill vi ha reda på vad det är han har haft sex med då, sa programledaren då.

– Man ska väl inte sitta och skämta om sånt, sa Fredrik till Aftonbladet, medan Babben själv inte ville ge några kommentarer.

Förrän nu.

I kvällens ”Rakt på med K-G Bergström” berättar programledaren själv om attacken.

– Jag känner att jag borde ha sett ”Bonde söker fru” innan jag levererade det här skämtet. Jag gick på helt på mediabilden av honom, säger hon.

– Goda vänner har förklarat för mig att den här killen är enormt blyg och har haft jätteproblem med att hitta tjejer. Det kände inte jag till.

Ångrar sig inte

Babben berättar att hon fått starka reaktioner från tittarna och att många tyckte att hon hade gått över en gräns.

Men hon ångrar sig inte.

– Det kan jag inte göra. Jag kan inte stå och skämta ena dagen och sen nästa dag säga att jag inte menade något med det. Men jag ångrar att jag inte förstod vad jag gjorde.

– Jag ringde upp Fredrik för att kolla om han tog illa vid sig och det hade han inte gjort, säger Babben i intervjun, som sänds på SVT 2 i kväll.

FAKTA

Namn: Barbro ”Babben” Larsson. Ålder: 51. Yrke: Programledare, underhållare. Bor: Solna. Familj: Singel, frånskild från Bernt Westerlund, 54. Bor nu med dottern Sofia, 16, och två hundar. Inkomst: 430 100 kronor (2006). Aktuell: I ”Rakt på med K-G Bergström” på SVT 2 i kväll.