Drömjuryn

Bert, Bard och Uggla när läsarna säger sitt

Foto: Johanna Reeder, Peter Wixtröm, Maria Östlin
drömjuryn Här är trion som aftonbladet.se:s läsare vill se - Alexander Bard, Bert Karlsson och Magnus Uggla.
TV

Bert Karlsson till ”Idol”-juryn.

Åtminstone om aftonbladet.se:s läsare får välja.

– Jag är en av de mest kompetenta i den här branschen, och det vet folk, säger Bert Karlsson själv.

”Idol”-juryn som vi känner den har gjort sitt. Från TV4:s håll bekräftas att rekryteringsarbetet efter en ny domarpanel till årets upplaga av talangsåpan redan är igång.

– Jag kan bekräfta att vi ska byta jury och att rekryteringsarbetet redan är igång, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för ”Idol” till Aftonbladet.

Vilka som kommer ersätta Breitholtz, Swartling och Tomita är inte klart. Men av omröstningen här på aftonbladet.se att döma är folkets dom redan klar.

Bert Karlsson borde sitta i ”Idol”-juryn, det tycker över hälften av deltagarna i omröstningen.

– Jag är ju en av de mest kompetenta i den här branschen. Jag har hållit på i 40 år och hittat hur många stjärnor som helst, och det vet folk, säger Bert Karlsson själv om omröstningen.

"Kishti vet jag inte vem det är"

Han fortsätter:

– Om man ska vara ärlig så är ju Swartling den enda som upptäckt någon artist av de där tre – och det var över tio år sen. Breitholtz har inte hittat en enda, och hon Kishti vet jag inte ens vem det är fast jag jobbat med det här hur länge som helst, säger Bert Karlsson.

Skulle du kunna tänka dig att sitta i Idol”-juryn?

– Det beror ju på vad TV4 vill med programmet. Vill de ha någon som sitter och är dråplig eller vill de ha någon som faktiskt är där för att hitta en stjärna? Jag gör ju ”Talang” nu, och jag tror att det blir svårt att göra båda. Men det är klart, får jag frågan så tar jag förstås ställning till det, men jag har pratat med Swartling och han säger att ”Idol” tar väldigt mycket tid i anspråk. Så jag vet inte om jag skulle hinna.

På andra respektive tredje plats i aftonbladet.se:s omröstning kommer två artister. Alexander Bard och Magnus Uggla. Något Bert Karlsson är förtjust över.

– Alexander Bard är fantastisk – och väldigt retsam. Honom har jag alltid haft enorm respekt för, så det skulle funka skitbra. Vad Uggla beträffar så tror jag att det är svårt för en artist att sitta med i en jury – och kritisera andra artister, säger Bert Karlsson.

Vi har försökt nå både Uggla och Bard för en kommentar, men inte lyckats.