Här spelar David Flinck

Hellenius är kändisarnas okände tvilling i ”Humorgalan”

1 av 4 | Foto: TV 4
Ett kammarspel Barnvakterna Thorsten Flinck och David Hellenius får en snilleblixt i barnkammaren – de ska framföra ett kammarspel. Men barnen ser minst sagt skeptiska ut.
TV

Han har imiterat Thorsten Flinck flera gånger tidigare. Men vid inspelningarna av sketcherna till ”Humorgalan” fick David Hellenius kalla fötter. Då stod nämligen den före detta Dramaten-skådisen bredvid.

– Det var riktigt jobbigt, säger David Hellenius.

Sketcherna går under namnet ”Tvillingar samlar in” och visas under ”Humorgalan” i TV 4 i kväll.

I rollen som den okände tvillingen imiterar David Hellenius Peder Lamm, Björn Hellberg och Thorsten Flinck – medan de medverkar som sig själva.

Inspelningarna fick den annars så säkra David Hellenius att darra på manschetten.

”Jag blev nervös”

– Det var riktigt jobbigt att spela in. Jag blev nervös och stissig, och frågade dem hela tiden hur mycket jag kunde bre på och vad som var ok att göra, säger Hellenius.

Sketchen med Thorsten Flinck beredde honom mest nervositet. Tillsammans sitter de barnvakt och vill få ungarna att vara med i ett kammarspel.

– Thorsten var hur soft som helst, jag menar han hade ju ställt upp på att göra grejen från början. Men jag var orolig och tonade ner min imitation – lite för mycket kanske, säger Hellenius.

Men den imiterade Björn Hellberg är mer än nöjd med David Hellenius insats.

– David är väldigt rolig. Han gör mig hur bra som helst. Det är bara smickrande, säger Björn Hellberg.

David Hellenius leder den två timmar långa insamlingsgalan tillsammans med Kristin Kaspersen. I en rad inslag, där ett leds av Mikael Persbrandt, får tittarna ta del av många tragiska öden.

”Det är ofattbart”

– Det är tungt att se. Och jag har berörts väldigt djupt. Ett inslag handlar om hur flickor som bara är några år gamla har blivit utsatta för regelbundna sexuella övergrepp. Det är ofattbart, säger David Hellenius.

Galan, som är ett samarbete med Unicef, direktsänds och inslagen varvas med uppträdanden och sketcher.

FAKTA

Hellenius om...

... att leda ”Humorgalan” med Kristin Kaspersen:

”Vi samarbetar väldigt bra. Det är skönt att hon är med. Hon har mer erfarenhet än jag, och kan väga upp på ett bra sätt.”

... insamlingsgalor som fenomen:

”Förr var jag mer nonchalant inställd till insamlingsgalor. Jag tänkte väl som många andra: inte en till, där kändisar får chans att visa upp sig. Men jag har insett nu att det faktiskt är pengar som behövs. Så enkelt är det.

... Mikael Persbrandts medverkan:

”Det har varit väldigt lätt att få kändisarna att ställa upp. Mikaels inslag är tungt, och kommer beröra många tror jag. Överhuvudtaget har jag själv berörts mycket av arbetet med det här. Mer än något annat innan.”

Galafolket

– ”Lill-Babs”, Thorsten Flinck och Arne Weise vid samma bord. Det bäddar för en riktig galaafton när TV 4 bordsplacerar gäster och deltagare i ”Humorgalan”.

– Bland andra inbjudna märks Bert Karlsson, Kajsa Bergkvist, Mark Levengood och Linda Hammar. Bert delar bordsyta med Kayo medan Kajsa Bergkvist kan skåla med deckardrottningen Liza Marklund.

– ”Let’s dance”-folket verkar dock vilja hålla sig för sig själva. Ett helt bord domineras av dansanta före detta deltagare, och domare.

ARTIKELN HANDLAR OM