Humorgalan anmäld – för brist på humor

Anmälan har lämnats in mot tv4

Foto: TV 4
David Hellenius som Lill-Babs, "Stekaren" tar ett skamgrepp och Markoolio firar med Arja Saijonmaa.
TV

Tanken var att Humorgalan skulle vara rolig.

Det var den inte, tyckte en tittare och anmälde programmet.

– Jag är lite förvånad, säger Lotta Beck-Remnes, exekutiv producent på tv4 till aftonbladet.se.

Foto: Magnus Sandberg
Roligt eller inte? Humorgalan i tv4 har anmälts av en tittare för brist på humor. Programledare var David Hellenius och Kristin Kaspersen.

Personer som David Hellenius, Ernst Kirchsteiger, Morgan Alling och Kristin Kaspersen lyckades tydligen inte förgylla alla tv4:s tittares kväll den första maj. En person blev så besviken att han anmälde programmet Humorgalan till Granskningsnämnden för radio och tv på grund av brist på humor, skriver gp.se.

Sexskämt och svordomar

Enligt anmälaren ska tittarna istället för ett roligt program ha fått se en kränkande gala med sexskämt och svordomar.

– Vi tvivlar på att nämnden kommer att gå vidare med det här. Vi valde att blanda humor och allvar och tyckte det blev väldigt lyckat, säger Lotta Beck-Remnes.

I en sketch greppade komikern Peter Magnusson David Hellenius i skrevet och i en annan slog Morgan Alling ner en ljudtekniker. Det tittarna också fick se var att Thorsten Flinck lärde ut pjäsen "Fordringsägare" till barn och "Lill-Babs" i David Hellenius uppenbarelse som hade en egen gala hemma i Järvsö.

Var antalet sexskämt något ni diskuterade innan?

– Det var ett skämt med Peter Magnusson och David Hellenius som togs upp. Men utslaget på två timmar så tycker vi inte att det var så farligt. Dessutom var det riktigt roligt, säger Lotta Beck-Remnes.

Hur känner ni inför anmälan?

– Jag är lite förvånad, kanske. Vi tar det med ro så länge. Om Granskningsnämnden begär ett skriftligt uttalande så får den det, säger Lotta Beck-Remnes.

Programmet har även anmälts ytterligare en gång, oklart för vad.

Årets upplaga av Humorgalan, som är en inarbetad programform för tv4 och Unicef, sågs av 910 000 personer, en ökning med 320 000 tittare jämfört med ifjol.